Sport

Denne medaljen gjør noe helt spesielt med Tertnes-spillerne

— En herlig følelse å motbevise spådommene!

Tertnes feirer bronse etter lørdagens kamp og fikk medaljene i Haukelandshallen.
  • Trine Melheim Næss

Tertnes — Larvik 24 - 31

Med den ferske bronsemedaljen rundt halsen gir Stine Skogrand klar beskjed om hva det edle metallet betyr;

— Ingen hadde tro på oss i år, men vi hadde det internt. Mange av trenerne hadde tippet oss som nummer syv, sier Skogrand.

tertnes03.jpg

Til taktfast jubel og klapping fra publikum, satte hun og Tertnes' beste spiller, Tonje Løseth, inn den ene fulltrefferen etter den andre. Hjemmelaget hentet seg inn etter en svak start på kampen. Men ikke mange nok til å ta igjen timåls ledelsen som Larvik hadde skaffet seg til pause. Larvik er fremdeles i en egen klasse, men Løseth frykter ikke at Tertnes skal bli en sinke neste år, til tross for at de mister henne til tyske Tus Metzingen.— Jeg har klokketro på at dette laget kommer til å levere også neste sesong. Det er en fantastisk gjeng og denne medaljen betyr så mye for oss. Tertnes har mange unge spillere som stadig utvikler seg. Håpet er at de får inn litt flere spillere slik at de har en bredere stall, sier Løseth.

- Må ha bra folk i ledelsen

Også Marie Liljegren har sagt at hun vil vurdere å reise utenlands neste sesong, dersom helsen er i behold og det rette tilbudet kommer. Da er det en kjærkommen beskjed at Skogrand, som har en klausul i sin kontrakt som gjør det mulig å stikke til sommeren for en viss sum penger, ønsker å bli i klubben

— Jeg gleder meg til neste sesong, og er med videre. Jeg er utrolig stolt over hva laget har prestert i år og vi må bare bygge videre på det vi har.

Tonje Løseth forlater Tertnes etter sesongen.

Larvik-spiller Gro Hammerseng-Edin er en av de som lar seg imponere over hva Tertnes har fått til, men tror at klubben er avhengig av å knytte til seg dyktige personer i styret og få på plass en større stall.— Jeg er ikke ekspert, men mye handler om å få inn sponsorpenger. Da er det avgjørende at du har bra folk i styret som vet hvordan de kan få det til og drive på en fornuftig måte.

Tertnes-trener Tore Johannessen mener økonomi er prioritet nummer en for det nye styret.

— Jeg forventer at det nye styret vil gjøre en like god jobb som det vi prøver å gjøre sportslig. Penger er en begrensning for oss. En soleklar oppgave for dem er å finne penger slik at vi kan lønne spillerne våre. Da er det mye mer aktuelt for spillere å komme til klubben, samt bli værende lenger.

Null egenkapital

Full bronse-jubel for Tertnes.

I fjor gikk Tertnes 360.000 kroner i minus og all egenkapital er borte. En Facebook-aksjon reddet nylig klubben fra poengtrekk neste sesong. Med andre ord er det både økonomiske og sportslige brikker av relativt stort omfang som må på plass før neste sesong.– På sikt trenger vi mer stabile inntekter. Facebook-aksjoner er ikke noe som kan holde oss gående. Vi har også gammel gjeld, og trenger penger for å løfte oss sportslig, erkjenner daglig leder Marit Brox.

Etter påske skal det nye styret møtes og starte arbeidet som skal legge grunnlaget for neste sesong.

Det nye Tertnes-styret ser slik ut: Fred Morten Solberg (leder), Geir Flaa, Rune Tertnes, Bente Torstad, Marianne Rokne og Martine Haaland.

Kampfakta

Tertnes — Larvik 24 – 31 (8-18)

Haukelandshallen

Dommere: Carina Marie Brataas og Jannicke Kirkelund

Utvisninger: Tertnes 2 x 2, Larvik 4 X 2

Toppscorer Larvik: Nora Mørk, 11

Tertnes: Marie Davidsen, Tonje Løseth (9), Celine Sivertsen (5), Stine Skogrand (4), Hege Christin Vibebø (2), Madeleine Hilby (2), Maren Roll Lied (1), Malin Lindal Olaussen (1), Julie Lygren, Birgitte Karlsen Hagen, Bodil Sørheim

Les også

  1. Håndballforbundet overvåker nye Larvik-kontrakter

  2. Byåsen tok for tidlig påskeferie

  3. Vipers herjet med Stabæk i serieavslutningen

Les mer om

  1. Håndball