Sport

Djokovic tapte for stjerneskuddet Zverev i verdenstourfinalen

21 år gamle Alexander Zverev gikk i strupen på Novak Djokovic og vant på imponerende vis finalekampen i ATPs verdenstourfinale i tennis med 2–0 i sett.

Novak Djokovic måtte se seg slått av en ung og sulten Alexander Zverev i finalen i ATP-turneringen i London. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix

  • kristian.muller.andersen@ntb.no

Zverev gikk seirende ut med settsifrene 6-4, 6–3. Med det sørget han for at førsteseedede Djokovic ikke fikk sin sjette triumf i turneringen.

– Jeg kan ikke beskrive det. Det er den største tittelen jeg noensinne har vunnet, sa en tydelig stolt Zverev.

Les også

  1. Casper Ruud tar konkurransepause

  2. Tennisstjernenes Saudi-Arabia-kamp skaper reaksjoner: – De er brikker i et politisk spill

Han benyttet også muligheten til å rose Djokovic for en sterk andre halvdel av 2018-sesongen. Djokovic svarte med gode ord om stjerneskuddet.

Alexander Zverev imponerte voldsomt og beseiret både Roger Federer og Novak Djokovic i årets ATP-turnering i London. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix

– Du spilte mye bedre enn i gruppespillet. Du er fortsatt ganske ung, og jeg ønsker deg alt det beste i fremtiden.

Den serbiske verdenseneren har hatt et godt overtak på Zverev i år, men kom til kort da de møttes i London for tredje gang i 2018.

Les også

Følelsesladet da Djokovic tok sin tredje US Open-tittel

Zverev kom best i gang og vant det første settet 6–4. Djokovic startet andresettet litt tregt, men hevet seg noe. Femteseedede Zverev, som lørdag slo ut Roger Federer, viste derimot styrke og tok hjem finaleseieren.

Alexander Zverev feirer seieren over Novak Djokovic i ATPs verdenstourfinale. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix

21-åringen er den yngste vinneren av ATPs verdenstourfinale siden Djokovic vant i 2008, også han 21 år gammel.

Med triumfen stakk tyskeren av med nærmere 11 millioner kroner i finalebonus, som kommer på toppen av pengene han allerede har spilt underveis i sesongens siste ATP-turnering.

(©NTB)

Les mer om

  1. Novak Djokovic