Hushovd kan få laksefarget lag i Tour de France

Verdens største lakseprodusent åpner døren for å lage et norsk sykkeleventyr med Thor Hushovd.

Thor Hushovd planlegger et norsk lag i Tour de France. Alexander Kristoff sykler i dag for russiske Katjusja. Kanskje han en dag sykler for et norsk lag i Tour de France.

Hushovd varslet forrige uke at han planlegger å lage et norsk profflag som skal delta i Tour de France fra 2017. ## John Fredriksen aktuell sponsor

Trolig trengs det 100 millioner kroner. Marine Harvest, der John Fredriksen er største eier, er aktuell som sponsor. Det skriver VG.

Finansmann og mangemilliardær John Fredriksen.

– Undersøkelser viser at mange kunne unngått livsstils— og hjertesykdommer ved å bytte ut for eksempel rødt kjøtt med fisk. Dette gjelder både oss nordmenn og europeere generelt, men også særlig amerikanere, sier kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland i Marine Harvest.

Les også

Froome hyller Hushovds plan: - En fantastisk nyhet

– Hushovd og hans lag kan potensielt være gode og viktige rollemodeller, som kan fortelle hvor viktig det er med både fysisk aktivitet og å spise mer fisk. Ettersom proffsykling er populært i store deler av verden, vil et budskap fra Hushovd kunne bidra til at mange endrer sin livsstil, sier han.

– Vi ser også at proffsykling er populært i markeder som er viktige for norsk lakseeksport og Marine Harvest, sier Hjetland til VG.

Røkke-nei

Thor Hushovd er glad for de positive signalene fra Marine Harvest og Norges Sjømatråd.

– Det er spennende at et så internasjonalt norsk selskap er positive. I utgangspunktet ønsker vi at dette skal være et norsk prosjekt, også på sponsorsiden. Jeg er i dialog med flere selskaper og vil selvfølgelig ta kontakt med Marine Harvest og Norges Sjømatråd. Norsk natur og sunn norsk mat er nærliggende temaer og områder som vi ønsker å eksponere, sier Hushovd til VG.

Les også

Thor Hushovd starter norsk profflag: - Både Kristoff og Boasson Hagen er høyst aktuelle

Verken Statoil, Røkkes Aker eller Stordalens Choice sier det er aktuelt å bli stor sykkelsponsor.