Sport

Blodig Froome kjempet seg til mål på dramatisk Tour de France-etappe

Hjemmehåpet Romain Bardet vant den 19. etappen av Tour de France mens sammenlagtleder Chris Froome og de andre pallkandidatene veltet på løpende bånd.

Chris Froome var tydelig preget etter velten og syklet siste del av etappen med blodig kne og albue.

Hjemmehåpet Romain Bardet vant den 19. etappen av Tour de France mens sammenlagtleder Chris Froome og de andre pallkandidatene veltet på løpende bånd.

Froome gikk nemlig i bakken i en sving like før den siste stigningen opp i fjellheimen Mont Blanc.

Da hadde allerede Tom Dumoulin brutt med en skade i håndleddet, og Pierre Rolland hadde vært i grøfta. Pallkandidatene Richie Porte og Bauke Mollema hadde også vært nede, og mens Froome kom seg opp igjen i gruppa haglet angrepene fra dem som ikke hadde vært like uheldige.

FRANSK JUBEL: Romain Bardet vant etappen og gikk opp på en andreplass sammenlagt.

Foran favorittene gjorde Romain Bardet og Rui Costa opp om seieren. Franskmannen klatret bedre enn portugiseren, og mens Costa ble spist opp av favorittgruppa, holdt Bardet unna og tok Frankrikes første seier på hjemmebane under årets Tour.– Det er så deilig. Den første seieren til Frankrike, det er helt sykt. Hele laget jobbet kjempehardt og jeg kjørte fjellet så fort jeg kunne. Både for etappeseier og for sammendraget, sa Bardet og la til.

– Jeg er oppe på annenplass i sammendraget og jeg har tatt min andre etappeseirer på to år. Jeg har ingen ord.

Breen i brudd

Froome tapte sekunder til Nairo Quintana og flere av de andre topp ti-rytterne, men briten kom seg fra etappen med den gule trøya i behold.

– Jeg prøvde å holde meg langt fremme og komme meg unna trøbbel, men jeg tror jeg traff en av de hvite stripene i veien og mistet styringen over forhjulet, sa Froome etter målgang, men bedyret samtidig at han ikke er skadd.

– Jeg føler meg fin. Jeg er heldig som ikke har noen seriøse skader. Jeg skrapet bare opp huden litt og slo kneet. Men i dag var en dag hvor jeg er glad for at jeg har et forsprang på fire minutter. Det var flott for meg å ha med meg lagkamerater helt inn til mål. Det var en god laginnsats i dag og det føles godt å være nok en dag nærmere Paris.

Dumoulin brøt

Giant-kapteinen Tom Dumoulin, som har to etappeseire under årets Tour, måtte bryte etter en velt der 25-åringen gikk ned sammen med Daniel Teklehaimanot. Nederlenderen holdt seg til venstre håndledd og forlot touren i tårer.

Regnet skapte den største dramatikken på etappen, og det felte blant andre hjemmehåpet Pierre Rolland med 40 kilometer igjen. Sykkelen mistet taket på den glatte asfalten i en sving, og Cannondale-rytteren havnet i grøfta. 29-åringen fortsatte imidlertid oppskrapt og skitten.

Richie Porte, Bauke Mollema – og ikke minst Chris Froome fikk også problemer på den glatte asfalten. Sistnevnte måtte låne sykkelen til hjelperytter Geraint Thomas, og måtte hente inn de andre før de startet på den siste stigningen. (©NTB)

Les også

  1. Froome knuste konkurrentene på motbakketempoen

  2. Kristoffs lagkamerat suveren på knallhard etappe

Les mer om

  1. Tour de France