Sport

Nora Mørks Györ-comeback kan komme allerede i helgen

Norges håndballstjerne er i stadig fremgang.

Nora Mørk kan snart være tilbake for sitt klubblag. Her i aksjon for Norge i 2017.
  • NTB-Espen Hartvig

Håndballstjernen Nora Mørk skal være svært nær et comeback for Györ. Det kan komme allerede til helgen i mesterligaen.

Det opplyser kilder tett på klubben til NTB. Søndag møter den ungarske giganten Odense borte i første kamp i kvartfinalen i Champions League. Sammenlagtvinneren går til Final4-sluttspillet i Budapest andre helgen i mai. Der er Györ tittelforsvarer.

Mørk spiller sin siste sesong for det ungarske laget. Hun flytter til Bucuresti til sommeren der hun i vinter underskrev en kontrakt. Motsatt vei går Amanda Kurtovic.

Györ og Bucuresti (møter Metz i sin kvartfinale) kan støte på hverandre i mesterligaens sluttspill om vel en måned.

– Det nærmer seg spill for Nora. Det er per nå ikke avtalt en fast dato, sier Mørks far Morten til NTB.

Han legger til at datteren ikke ønsker å gi noe intervju da hun «har fokus på hver økt og fint lite annet».

Nora Mørk (nummer to fra venstre) kan være på banen for Györ til helgen.

Liten smak

Mørk gjorde et lite comeback for det norske rekruttlandslaget for halvannen uke siden, men spilletid i Györ har latt vente på seg etter det.

Les også

Her gjør Nora Mørk comeback: - Helt surrealistisk

Den norske superstjernen skadet seg alvorlig i et kne i februar i fjor. Hun var tilbake i rimelig slag i oktober, men da måtte det renskes opp i det skadde kneet ytterligere en gang. Mørk har ikke vært på banen i kamp for Györ på 14 måneder.

– Ingen er mer glad for å være utpå der i dag enn meg. Jeg har bare lyst til å spille håndball hele tiden, sa Mørk til NRK etter landslagsinnhoppet for rekruttene.

Det var hennes første kamp på 410 dager. 27-åringen satt på benken i siste halvdel av både første og annen omgang, men rakk likevel å score fem mål.

Les også

Norsk landslagsspiller ute med alvorlig kneskade

Landslaget

Norge spiller VM i Kina i desember, og landslagssjef Thorir Hergeirsson har håp om å få med Mørk dit. Et halvt år senere går Tokyo-OL dit det norske laget etter all sannsynlighet kvalifiserer seg.

Norge har bare vunnet et av de fire siste mesterskap og tullet seg bort i EM i fjor. Da ble det et svært unødvendig tap for Tyskland kostbart på vei mot 5.-plassen.

Under Hergeirsson er det blitt seks gull på tolv forsøk i OL, VM og EM. Fem av gullene kom på de første åtte mesterskapene under ham.

Les mer om

  1. Nora Mørk
  2. Håndball