Sport

Her trodde Jansrud på medalje: - Det er selvfølgelig ekstremt surt

Hundredelene er ikke på Norges side så langt VM. To av dem skilte Kjetil Jansrud fra utformedalje.

Kjetil Jansrud ledet da han kom i mål på utforen. Akkurat som han gjorde på super-G. Mens det ble sølv i super-G, havnet han to hundredeler utenfor pallen søndag.
 • Espen Hansen
  Aftenposten

– Vi er veldig uheldige igjen i dag. Kjetil er to hundredeler fra pallen. Det er ordentlig surt. Ikke bare for ham, men også for meg. Det er vondt å se på resultatlisten at han ligger der, bare to hundredeler fra medalje. Jeg vet akkurat hvordan det er, sa Aleksander Aamodt Kilde som selv var tre hundredeler unna bronsen på super-G.

Etter utsettelsen av utforløpet lørdag var det mange som var fornøyde siden sjansene for like forhold ville være større søndag. Men så skjedde det likevel noe med sol og lys fra Carlo Janka startet først i et renn som måtte forkortes på grunn av tåke helt på toppen.

Kjetil Jansrud valgte startnummer ni – hverken tidlig eller sent, men måtte likevel finne seg i at ting endret seg.

– Det begynte å bli litt lettere da jeg kjørte, tror jeg. Jeg følte i hvert fall det inni meg. De som var ekstra uheldige i dag var de første, Janka, Paris og Fill. Forskjellen på hastigheten på snøen når det ligge tåke, kontra når solen begynner å varme opp sporet er betydelig, forklarte Jansrud etter å ha fått den vonde fjerdeplassen.

Les også

Jansrud to hundredeler fra VM-medalje: – Kjedelig å stå slukøret tilbake

- Ekstremt surt

Janrud ledet og jublet da han kjørte i mål, men han skjønte fort at dette kunne glippe helt.

– Kjøringsmessig trodde jeg det holdt til medalje. Men når du ser hvordan rennet utvikler seg, at det går raskere og raskere, så skjønner du at det er muligheter for folk.

– Jeg følte jeg leverte det beste løpet jeg har gjort denne uken her. Vanligvis pleier jeg å henge godt med, og da er det selvfølgelig ekstremt surt å bli nummer fire, forklarte Vinstra-alpinisten.

Forkjølelsen, som har plaget ham hele uken, har sluppet noe. Han har nå mindre trykk i hodet, men hoster en god del fremdeles.

– De hostekulene har pleid å vare i timevis, og nå var det bare første kvarteret (etter målpassering), så jeg er på bedringens vei, forklarte han.

Les også

Forbauset Mowinckel etter skuffende VM-utfor: – Jeg skjønner det ikke

Beat Feuz hadde et enormt press før start, men levde opp til alle forventninger.

Kilde: - Man får et kick

Sveitsiske Beat Feuz var den største favoritten på forhånd, og den lille kanonkulen av en sveitser sto på imponerende måte imot presset. Han vant 12 hundredeler foran Erik Guay som tidligere i uken stakk av med super-G-gullet. Så knep Max Franz fra Østerrike bronsen, to hundredeler foran Kjetil Jansrud og Patrick Kueng.

– Jeg er imponert over Feuz. Han vant her i fjor også (verdenscupavslutningen), og sveitserne har forberedt seg godt her. Han er fryktelig, fryktelig dyktig på ski. Alle ære til ham. Og for sporten sin del er det bra med en hjemmeseier, sa Kjetil Jansrud.

Også Aleksander Aamodt Kilde, som ble nummer seks, ti hundredeler bak Jansrud og Kueng, hyllet den sveitsiske gullvinneren:

– Det er vanvittig kult og inspirerende. Man får litt kick av å se på det. Du kan tenke deg det trykket han har når han står på start. Han er en mann av få ord, men en veldig all right fyr, mente Kilde som ikke haddemye å utsette på egen kjøring.

– Jeg sa til meg selv før rennet at jeg ville være fornøyd med en sjetteplass. I en løype med mye gli og mye kuler har jeg en del å jobbe med fremover. Så jeg er fornøyd. Jeg var ganske komfortabel hele veien. Jeg prøvde å pushe litt mer enn på treningen. I dag hadde jeg også veldig bra utstyr. Jeg hadde spart et par ski til denne utforen og de funket vanvittig bra.

Kilde var usikker på om han skulle bruke de skiene også i mandagens kombinasjon der han er medaljekandidat.

– Jeg må se litt nå hvordan de ser ut. Jeg har noen alternativer, men jeg vil nok dra frem de som er best i morgen også, sa han.

«Dark Horse»

De norske håper hundredelene vil være på deres side i mandagens kombinasjon. Men Kjetil Jansrud tror mer på lagkameraten enn seg selv til tross for at han tok sølv i denne grenen i forrige VM.

– Jeg er en dark horse i kombinasjonen. Aleks er vår beste mann der siden han har vært på pallen i år. Men vi har to ok kort på hånden da også. Men Alexis Pinturault og Marcel Hirscher er de største favorittene.

Da Jansrud bare ble slått av nettopp Hirscher under forrige VM i Beaver Creek, var det 19 hundredeler opp til østerrikeren.

Kilde har halvnorske Alexis Pinturault som den største kombifavoritten:

– Slalåmen her er ikke altfor krevende, så vi får se hvordan løypestikkingen blir. Pinturault blir nok hard å slå. Jeg vet jeg kan kjempe om medalje i morgen, og det er en god følelse å ha, sa Kilde som ikke har trent slalåm på lang, lang tid.

Hør Nils-Ingar Aadne fortelle om hvorfor han la komikerrollen på is og satset som profesjonell langrennsløper i ukens Aftenpodden Sport:

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Hvordan kunne trebroen kollapse? Dette er teoriene som diskuteres nå.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5