Sport

Stjernene jobber gratis for ungdoms-OL

Mats Zuccarello, Silje Norendal og Kjetil Jansrud er ambassadører for ungdoms-OL. De er med i en eksklusiv klubb.

Tilbake i klasserommet sammen med ungdom som kombinerer idrett og studier på WANG Toppidrett. Fra v. Mats Zuccarello, Silje Norendal og Kjetil Jansrud.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

— New York Rangers og Pittsburgh er ikke venner, men her er det greit å være på lag med Sidney Crosby, sa en smilende Mats Zuccarello.

Den norske NHL-stjernen møtte tirsdag pressen i Norge for første gang etter sesongen som ble avsluttet med hjernerystelse og langvarig spillenekt. I regi av ungdoms-OL på Lillehammer ble Silje Norendal og Zuccarello presentert som nye OL-ambassadører. Kjetil Jansrud har hatt den tittelen i ett år allerede. Også den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn er med på Lillehammer-laget. Blant ambassadørene for de tidligere ungdomslekene finnes navn som supersprinteren Usain Bolt, NHLs største stjerne Sidney Crosby og gullgrossisten i svømming Michael Phelps.

Stolte arrangører

-Vi er ganske stolte for å ha fått med disse norske stjernene på laget, sa kommunikasjonssjef Pål Gordon Nilsen til pressen og en andreklasse ved WANG Toppidrett. Blant skoleelevene finnes kanskje kommende OL-stjerner.

Hverken Jansrud, Zuccarello eller Norendal fikk selv være med på noe ungdoms-OL, men stiller nå opp på dugnad for arrangementet som avholdes på Lillehammer 12.-21. februar neste år.

-De får ikke en krone av hverken oss eller IOC for å gjøre dette. Dette er strålende rollemodeller for dagens ungdom, la Pål Gordon Nilsen til.

Amabassdørenes oppgave er å fronte lekene når de har mulighet.

-Det er veldig flott å være med i et ordentlig OL, og det må kjennes ganske likt for de unge. Det er noe helt spesielt å få være med på et så stort arrangement, måle krefter med jevnaldrende og å være på en stor camp, mente Mats Zuccarello som verden for alvor fikk øynene opp for under OL i Vancouver i 2010. ## Nye grener

Flere nye grener er med på Lillehammer, deriblant ishockeyferdigheter (skills).

-Jeg er litt usikker på hvilken ferdighet jeg skulle stilt opp i om jeg hadde fått mulighet, men kanskje noe med å slå pasninger? undret Zuccarello.

Elevene hadde forberedt spørsmål, og Kjetil Jansrud fortalte elevene om sin største utfordring i karrièren:

-Skadehistorikken min og spesielt ryggskaden jeg fikk etter OL i 2006. Den er faktisk ikke helt bra ennå.

Silje Norendal dro frem én person som den aller viktigste for at hun er blitt verdensledende på snowboard:

-Mamma. Hun har vært med hele veien. Kjørt meg Norge rundt og også vært med på X-Games i USA, forklarte hun.

Fine damer?

Mats Zuccarello ble for alvor varm i trøya da han ble spurt hvordan damene i New York er i forhold til de norske:

-Jeg synes damer er flotte overalt, men hadde nok foretrukket en norsk, humret Zucca.

P.S. Akkurat hvordan det går med Zuccarello etter smellen han fikk da han ble truffet av en puck for to måneder siden, er ikke godt å si. Pressen fikk klar beskjed om å forholde seg til emnet på pressekonferansen, andre spørsmål ville ikke bli besvart. NRK prøvde forsiktig å få en kommentar om NHL-finalen som ble avgjort natt til tirsdag. Spørsmålet ble stoppet midtveis av Zuccarellos manager Kevin Skabo:

— Vi tar alt annet enn ungdoms-OL på en pressekonferanse i Stavanger torsdag, sa manageren.

Les også

  1. Toppalpinistene har ikke signert avtale med landslaget

  2. X-Games i Oslo kan bli stanset

  3. Zucca gleder seg til å lage show i Stavanger

Les mer om

  1. OL