Hergeirsson henter inn Alstad: - Hun har vist god form

Klar til å steppe inn om Mari Molid må melde forfall.

Ida Alstad er på vei til Danmark som back up.

Norges gullsjanser i VM avhenger av et solid norsk midtforsvar. Med Mari Molid ute av spill i åttendelsfinalen mot Tyskland på grunn av knesmerter, har Thorir Hergeirsson bedt landslagsveteran Alstad om å reise til Kolding der Norge spiller kvartfinale onsdag mot vinneren av mandagens kamp mellom Montenegro og Angola. Alstad ble akillesoperert nyttårsaften, men nå er forsvarskjempen klar til innsats, hvis Thorir vil.

-Jeg er på vei til Danmark som back up. Jeg er ikke en del av troppen ennå, men kan komme inn om behov, bekreftet Ida Alstad overfor Adresseavisen mandag formiddag.

Mens landslaget har vist stigning i spillet etter hvert som VM-kampene er spilt, har Alstad trent godt hjemme i Trondheim med Byåsen.

— Jeg har fått svar på fysiske tester, og de viser at jeg er styrkemessig på samme nivå som før skaden, sa Alstad til avisen da.

Å se Norges kamper fra TVen har hun opplevd som spennende, men også rart. Nå får hun kanskje muligheten til å bidra ute på parketten likevel.

— Jeg er klar til å spille hvis det trengs, og jeg er glad for å være der å møte jentene. Jeg gleder meg masse, uansett hvilken rolle jeg får, sier Ida Alstad.

Føre var

– Jeg må innrømme at det er en viss usikkerhet rundt Mari Molids kne, fortalte landslagssjef Thorir Hergeirsson på et pressemøte mandag, ifølge NTB.

Han sa at Alstad ble kalt inn for sikkerhets skyld. Det var «føre var-prinsippet» som gjaldt da avgjørelsen ble tatt om at hun skulle sette seg på flyet på Værnes tidlig mandag morgen.

Thorir Hergeirsson sa på mandagens pressekonferanse at Alstad som var gjennom en akillesoperasjon nyttårsaften for snart et år siden, har kommet seg raskt etter skaden.

– Hun har ikke spilt så mye, men viste veldig god form med rekruttlaget i en turnering tidligere i høst. Dessuten har hun trent bra med Byåsen i det siste, fortalte Hergeirsson om veteranen.

Han la til Alstad har vært fast på laget, hun kjenner filosofien og alle spillerne. Det vil ikke være noe stort problem for henne å hoppe inn i troppen sånn uten videre.

– Men det vil ikke skje noe på det området før vi er 100 prosent sikre på hvordan det går med Mari Molid. Vi har en tropp, og det er spillerne fra den opprinnelige troppen som først og fremst skal ta oss videre, sa landslagssjefen