Sport

Tangen blir mentor for lovende 20-åring

Stordabuen Jostein Epland blir FyllingenBergen-spiller, og kommer under vingene til eliteseriens beste venstrehåndsskytter.

FÅR AVLASTNING. Eivind Tangen har i kamp etter kamp denne sesongen stått på banen i samfulle 60 minutter. Med nykomlingen Jostein Epland på plass neste sesong får FyllingenBergens viktigste spiller sårt tiltrengt avlastning.

  • Trond Sandvik

— Jeg kjenner Jostein veldig godt fra min tid på Stord. Han passer perfekt inn i vår tropp som ung, ambisiøs og med de rette holdningene. På det fysiske er han helt i toppklasse og han kan være med pushe oss videre på dette feltet, mener Vidar Gjesdal.

Han trente 1994-modellen i sin tid som Stord-trener, men da fikk Epland så lite spilletid at han valgte å melde overgang til Haugaland HK i 1. divisjon. Det skjedde i oktober 2013. Siden har unggutten spilt håndball i sildajazzbyen.

— Jostein har hatt god utvikling i sin periode i Haugaland, så han kan lære mye ved å stå sammen med Eivind (Tangen) kommende sesong. En spennende signering, sier FyllingenBergen-treneren til BT-sporten.

Eivind Tangen har stått 60 minutter på banen i de fleste kampene denne sesongen. Kantspiller Fredrik Mossestad ble brukt i samme posisjon da Tangen hadde karantene, men avlastning har skuddfantomet ellers hatt lite av. Med Jostein Epland på plass skal dette bildet endres.

— Jostein skal avlaste Eivind, ja. Han har kommet til Bergen for å spille, og slik blir det. Hvor mye, gjenstår å se. Men den dagen Eivind forsvinner, står forhåpentlig Epland klar til å ta over hans rolle i laget.

Tilveksten fra øyen fem mil sør for Bergen kommer fra en skikkelig håndballfamilie. Brødrene Bjarte og Gaute har begge lang ansiennitet i eliteserien med Stord. Men yngstemann har potensial til å nå enda lenger. U21-VM går av stabelen i Brasil tidlig i august, der ønsker Vidar Gjesdal at nysigneringen er med.

— Ja. Helt klart. Gjennom slike mesterskap skaffer man seg uvurderlig erfaring. Det er et pluss for oss når han vender tilbake til hverdagen i Bergen.

Hovedpersonen selv sier dette om overgangen til FyllingenBergen:

Jeg har inntrykk av FyllingenBergen som en klubb med svært godt sportslig miljø, med en solid treningskultur og en bred tropp som har sterk konkurranse om plassene. Jeg har sansen for Vidar som trener og vet hva han står for fra vår tid sammen i Stord. Jeg føler med mer moden nå og er klar for å kjempe om mer spilletid i Grundigligaen.

- Alle ungdommer som kommer til Bergen har planer om å studere?

— Og slik er det med meg óg. Tanken er å kombinere håndballen med ingeniørstudier. Dermed var FyllingenBergen det beste alternativet for meg.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen