Sport

Oilers-oppvasken i gang: Nå avgjøres trenerspørsmålet

Det har gått nesten fire uker siden Oilers røk ut av sluttspillet. I løpet av de neste dagene kommer avklaringen rundt trener Pål Gulbrandsens framtid i klubben.

Sportsdirektør Pål Haukali Higson leder arbeidet med å evaluere den svake Oilers-sesongen.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

– Jeg skjønner at dere stiller spørsmål, men jeg har ikke så mye å si si. Vi vil nok kunne svare på en del ting mot slutten av uken, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson.

Etter det Aftenbladet erfarer er det en avklaring rundt trenerspørsmålet han sikter til. I løpet av de neste dagene får Pål Gulbrandsen beskjed om han er ønsket med videre, eller om Oilers velger å hente ny trener.

Les også

Oilers tvinges til å ta grep etter røde tall: – Det er tankevekkende

Gulbrandsen har i utgangspunktet kontrakt ut april. I 2+2-kontrakten han signerte for to år siden ligger det en opsjon på ytterligere to sesonger, men Aftenbladet har grunn til å tro at Oilers velger ikke å benytte seg av denne - og at det derfor går mot trenerskifte i DNB Arena.

Pål Gulbrandsen ledet Oilers til dobbeltgull i sin første sesong som hovedtrener. Det siste året har det imidlertid gått tyngre for Gulbrandsen.

Grundig evaluering

Onsdag hadde gått 26 dager siden Oilers røk ut av NM-kvartfinalen mot Frisk Asker. Siden har det vært unormalt rolig fra klubbledelsen. Vi vet ikke om treneren fortsetter. Vi vet ikke hvilke spillere som blir med videre. Vi vet ikke om klubben vil gjøre alvor av sin satsing på unge spillere. Vi vet ikke hva klubben tenker om neste sesong – annet enn klubbeier Tore Christiansens lovnader om å føre Oilers tilbake til toppen på direkten.

Les også

Oilers-sjefene skjønner at supporterne er utålmodige

Før påske varslet den sportslige ledelsen at de skulle bruke ferien til å tenke seg godt om - og at de ville presentere planene over påske.

Da Aftenbladet snakket med sportsdirektør Pål Haukali Higson tidligere denne uken, ønsket han fortsatt å si minst mulig om mest mulig.

– Har dere kommet noe nærmere å stake ut en kurs videre nå, Higson?

– Nå har vi hatt ferie. Jeg har ikke så mye mer å melde enn jeg hadde før påske.

– Skulle dere ikke bruke påsken til å tenke dere godt om?

– Vi har hatt fri i påsken. Nå skal vi gå i gang igjen. Det er første dag etter ferie og det har vært litt stillstand. Nå skal vi gire om.

– Dere har mange spillere på utgående kontrakt. Har noen spillere fått beskjed om at de ikke er ønsket med videre?

– Det ønsker jeg ikke å si så mye om. Det vil nok komme noen nyheter mot slutten av uken, gjentar Higson.

– Fortsetter Pål Gulbrandsen som trener?

– Som sagt, jeg har ikke så mye mer å si. Vi kommer til å gå ut med informasjon når vi har den.

Vurderer Lillehammer-spillere

Oilers står ved et veiskille. Etter seks strake NM-gull var denne sesongen en nedtur på alle måter. 6. plass i serien. Ut i kvartfinalen i sluttspillet.

Treneren er på utløpende avtale. Det samme er elleve av spillerne i troppen. Bare Henrik Holm, Mats Larsen Mostue, Daniel Bøen Rokseth, Dennis Sveum, Kristian Forsberg, Henrik Medhus, Magnus Hoff og Markus Søberg har kontrakt neste sesong.

Påfyll trengs på alle vis dersom Oilers skal tilbake til toppen. Aftenbladet har grunn til å tro at Lillehammer-trioen Brett Cameron, Stephan Vigier og David Morley har vært vurdert og diskutert som mulige forsterkninger.

– Jeg har ingen kommentar til enkeltspillere, sier Higson.

Les mer om

  1. NM
  2. Stavanger Oilers
  3. Ishockey