Kristoff etter nesten-velt og 13.-plass: – Jeg ville for mye, jeg ble overivrig

Det vil seg ikke for Alexander Kristoff i årets Tour de France.

Alexander Kristoff trillet i mål til 13. plass på dagens etappe på 231 kilometer. Dylan Groenewegen vant etappen som stort sett gikk stille og rolig for seg.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

CHARTRES: Alexander Kristoff (31) satt fint med i finalen nok en gang. Men nok en gang misset han da alt skulle avgjøres.

Etter Tourens lengste etappe på 231 kilometer og fem timer og 43 minutter på sykkelsetet satt han kun igjen med en 13.-plass og en dopingkontroll.

– Jeg bommet litt. Og overvurderte meg litt, kanskje, sier Kristoff til Aftenbladet da han kommer trillende fra dopingkontrollen etter etappen som Dylan Groenewegen vant foran Fernando Gaviria og Peter Sagan.

Nederlandske Dylan Groenewegen suser først i mål på etappen til Chartres. Han markerte seieren ved å hysje på kritikerne.

Prøvde som i glansdagene

Kristoff fikk god hjelp av lagkamerat Roberto Ferrari og satt bra med da det gjensto noen få hundre meter.

– Jeg fikk veldig god hjelp, spesielt av Ferrari på slutten, ja, og jeg burde klart å få til mer. Jeg ble kanskje litt for ivrig, sier UAE-lagets hovedspurter.

– Hva tenkte du inn i avslutningen?

– Jeg så skiltet med 250 meter igjen. I glansdagene klarte jeg å holde derfra og inn, så jeg prøvde. Men Gaviria svarte meg greit. Og når du ser at du ikke vinner så mister du litt gnisten. Da kommer det mange rundt og forbi, forklarer Kristoff.

Les også

Michael Rasmussen: – Jeg tror det er sannsynlig at vi får se den reneste Tour de France-vinneren noensinne, men sporten er ikke ren

Alexander Kristoff ble tilskuer til spurten om førsteplassen.

Drama på oppløpet

Som holdt på å velte på oppløpet.

– Mark Cavendish kjørte inn i forhjulet mitt, jeg holdt på å tryne. Det var litt hektisk på slutten, det ble mye styr.

Les også

Kristoff reagerer på Cavendish-manøver: – Jeg holdt på å gå rett på trynet

Kristoff er fornøyd med lagets innsats.

– Vi gjorde det veldig bra, synes jeg. Jeg er skuffet over at jeg ikke gjorde det bedre på slutten. Jeg burde bare holdt meg i ro, da hadde jeg blitt topp fem. Jeg gikk «all in» for en varemerkespurt. Men det holdt ikke.

Amund Grøndahl Jansen var fornøyd med at lagkamerat Dylan Groenewegen vant etappen.

Rett på dopingkontroll

– Ville du for mye?

– Ja, jeg ville nok for mye, sier Kristoff, som ser ut til å ta spurtnedturene med ro.

Tross at han ikke er blant de med høyest toppfart lenger, sitter han bra posisjonert når det drar seg til. Nå mangler bare full klaff i spurten.

Etter målgang måtte han snu og møte på dopingkontroll.

– Det ble alt på en gang her nå, sier han og setter kursen for lagets buss.