Sport

Djokovic til Wimbledon-finale: Slo Nadal etter fem timers drama

Ny thriller i storturneringen.

Novak Djokovic er klar for Wimbledon-finalen. Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN

Novak Djokovic - Rafael Nadal 6-4, 3-6, 7–6 (11-9), 3-6, 10-8

Novak Djokovic var sterkest i den utsatte semifinalen mot Rafael Nadal. Dermed er serberen klar for Wimbledon-finale mot Kevin Anderson.

Djokovic vant semifinalen med sifrene 6-4, 3-6, 7–6 (11-9), 3-6, 10-8.

– Det er vanskelig å finne ordene. Det har vært tøft de siste 15 månedene, og dette er i tillegg en av de lengste kampene jeg har spilt. Det ble spesielt og kunne gått begge veier. Det var tydelig at veldig lite skilte oss, sa en utslitt Djokovic etter seieren.

Kampen var først over etter fem timer og 21 minutter, som gjør det til den nest lengste semifinalen i Wimbledon-historien. Kun fredagens duell mellom Anderson og John Isner har vart lenger.

 • Fikk du med deg denne? Legende krever regelendring etter bisarr kamp: – Ondskapsfullt

Ble utsatt

Maratonkampen på seks timer og 36 minutter førte til store utsettelser for semifinalen mellom Djokovic og Nadal. Førstnevnte tok første stikk da kampen omsider startet, og serberen ledet 2-1 i sett før den ble avbrutt fredag kveld.

Lørdag var to av de mest markante tennisspillerne i verden de siste ti årene tilbake på centercourten i London. Allerede i Djokovics første servegame evnet Nadal å bryte, men serberen svarte umiddelbart og brøt tilbake i påfølgende game. Verdensener Nadal ga seg ikke og brøt Djokovic på nytt, før han servet hjem settet med 6-3.

Tett

Dermed var det duket for et femte sett. Der fulgte spillerne hverandre tett, men i det niende gamet fikk Nadal en gyllen mulighet til å bryte Djokovic. Serberen slo upresset feil nummer 37 og 38 og plutselig fikk verdenseneren to breakballer.

Da viste 12.-seede Djokovic hva han var laget av og servet inn fire strake poeng. På stillingen 9-8 til Djokovic klarte han omsider å bryte Nadal. Dermed er han klar for finale mot Kevin Anderson søndag.

(©NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Novak Djokovic

Relevante artikler

 1. SPORT

  Maktdemonstrasjon av Djokovic – lekte seg til ny Wimbledon-tittel

 2. SPORT

  Legende krever regelendring etter bisarr Wimbledon-kamp: – Ondskapsfullt

 3. SPORT

  Federer slått ut av Wimbledon: Tapte femsettsthriller mot Anderson

 4. SPORT

  Møtes for første gang på 11 år

 5. SPORT

  Tennisstjernens utrolige seiersrekke brutt - finaleplassen glapp

 6. SPORT

  Federer tapte historisk finale. Etterpå kom han med en inspirerende oppfordring.