Sport

Sagan tangerte Hushovd etter ny seier

Slovaken vant den femte etappen av Tour de France. Greg Van Avermaet beholder den gule trøya.

STERKEST: Peter Sagan vant onsdagens etappe i Tour de France. Thor Hushovd (til venstre) vant i Quimper i 2004. Nå har Sagan like mange etappeseire som nordmannen.
  • Reidar Løfaldli

Onsdagens etappe i Tour de France hadde to fjerdekategorier og tre tredjekategorier innenfor de siste 100 kilometerne, og egnet seg ikke for de typiske spurterne.

De fleste av dem, inkludert Alexander Kristoff, ble da også hektet av før mål.

Edvald Boasson Hagen var nevnt som en av favorittene foran den kuperte etappen fra Lorient til Quimper, men nordmannen måtte slippe foran de aller siste bakkene.

– Jeg satt bra inn, men da det sprakk opp klarte jeg ikke å henge med, sa Boasson Hagen til TV 2. Han måtte ta til takke med en 43.-plass.

– Jeg var i en bra posisjon og kunne kanskje ha ventet litt og brukt litt mindre krefter i bunn av bakken, men jeg hadde nok ikke vært med i front uansett, sa 31-åringen.

  • Treneren advarer alle som har avskrevet Boasson Hagen: – Han er like god som i fjor
NÅDDE IKKE OPP: Edvald Boasson Hagen like etter målgang i Quimper onsdag.

Tangerte Hushovd

Peter Sagan var igjen sterkest. 28-åringen fra Zilina tok sin andre etappeseier i årets Tour.

Slovaken vant foran Sonny Colbrelli og Philippe Gilbert, og har nå totalt ti etappeseire i Tour de France. Det er like mange som Thor Hushovd, skriver NRK.

– Jeg var litt heldig, Colbrelli kom nær på slutten. Lagkameratene mine gjorde en god jobb. De brakte meg i en god posisjon foran den siste bakken, sa Bora-rytteren.

DRAMA: Peter Sagan (i grønn trøye) rykker fra og tar seieren på den femte etappen i Tour de France 2018.

Greg Van Avermaet ledet inn på oppløpet. Belgieren endte som nummer sju og beholder den gule ledertrøya han kjørte ut på etappen med.

Alexander Kristoff hang med i hovedfeltet gjennom store deler av etappen, men hadde ingen mulighet til slutt og endte på 82.-plass.

– Jeg følte meg ganske grei, men kjente på slutten at det ble for tøft. Jeg hadde et lite håp, men stivnet godt, sa Kristoff til TV 2.

Les også

  1. Sjefen roser Boasson Hagen: – Han skremmer konkurrentene

  2. Kristoff om den nådeløse spurtkampen: – Det nytter ikke å trekke seg

Offensiv veteran

Onsdagens etappe gikk over 204,5 kilometer i Bretagne helt vest i Frankrike. Målgangen var i Quimper, en by hvor Thor Hushovd vant en etappe i 2004.

Michael Matthews var blant favorittene på etappen, men 27-åringen måtte bryte før start onsdag som følge av sykdom. Australieren vant den grønne trøya i fjorårets Tour.

Etter cirka ti minutters kjøring etablerte et brudd seg. Syv mann stakk avgårde, blant dem Sylvain Chavanel. I den innlagte mellomspurten etter halvkjørt etappe, var 39-åringen sterkest.

Chavanel var best også på dagens første kategoriserte stigning med ti mil igjen. Franskmannen lå på dette tidspunkt cirka et halvminutt før de seks andre i bruddet, som igjen lå omlag tre minutter foran hovedfeltet.

En stor velt med drøye fem mil igjen fikk ingen konsekvenser for favorittene. Dion Smith og Adam Yates var blant løperne som var involvert, men alle rytterne var tilbake på sykkelen like etter.

Sterk latvier

Chavanel var også først over fjerdekategorien Côl de Trimen, men bruddet skallet av, og den franske veteranen var en av dem som slapp seg ned til hovedfeltet.

Tre ryttere holdt fortsatt stand, Tom Skujins, Lilian Calmejane og Nicolas Edet. Latviske Skujins var først opp tredjekategorien med 44 kilometer igjen.

Edet måtte gi seg, og Skujins holdt Calmejane unna på dagens siste kategoriserte stigning. 27-åringen leder kampen om klatretrøya etter dagens etappe sammen med Chavanel.

Farten i hovedfeltet var stor, og en drøy mil før målgang var de to gjenstående utbryterne kjørt inn.

Det ble knallhard kamp om plassene på de siste kilometerne, inn mot mål i Quimper. Edvald Boasson Hagen lå forholdsvis godt plassert, men måtte slippe i de siste bakkene.

Der slo Peter Sagan til og knuste konkurrentene på de siste meterne.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff
  3. Edvald Boasson-Hagen
  4. Thor Hushovd