Sport

Skadet Filip Ingebrigtsen reiser til Norge: - Han er veldig langt nede etter at han fikk denne smellen

Filip Ingebrigtsen måtte bryte 5000 under stevnet i Palo Alto i morgentimene. En vond hæl var årsaken. Nå avbryter han videre trening i høyden og kommer hjem.

  • Svein Hagen

Filip Ingebrigtsen ville i likhet med broren Henrik bruke det første stevnet i Palo Alto i California til å kvalifisere seg for EM i Berlin i august.

Og det så virkelig lovende ut underveis. Han lå trygt plassert i feltet like i ryggen på broren da han plutselig sto av løpet etter 3200 meter.

– Han kjente smerter i hælen og valgte å bryte av løpet. Nå har vi iset ned skaden så godt som mulig og skal få hælen undersøkt videre, forklarer pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.

Les også

  1. Jakob Ingebrigtsens valg overrasker pappa Gjert

  2. Jakob Ingebrigtsen slo OL-mesteren og satte personlig rekord i sesongstarten

Et par timer etter at Henrik løp inn til vinnertiden 13.16,97, hadde Gjert Ingebrigtsen bestemt at Filip skulle avbryte videre treningsopphold i Flaggstaff for å være med hjem til Sandnes for videre undersøkelser av hælen.

Skal legge en alternativ plan framover

– Det er ingen vits i at han er på treningsopphold uten å kunne gjennomføre treningene. Da er det bedre at han kommer hjem og får undersøkt og behandlet skaden skikkelig i de neste dagene, understreker han.

Allerede i morgen ettermiddag setter de seg på flyet hjem til Norge, så vil de etter hvert legge en plan for den kommende tiden.

– Filip er naturlig nok veldig langt nede etter at han fikk denne smellen. Alt har gått etter oppskriften i forberedelsene inn mot denne sesongen, og da er det ekstra surt når slikt skjer i det første stevnet på bane, sier Gjert Ingebrigtsen.

Les mer om

  1. Filip Ingebrigtsen
  2. Gjert Ingebrigtsen
  3. Trening