Vraket Nordhaug: - Forstår ikke hvorfor jeg ikke er med

Lars Petter Nordhaug fikk ikke en plass i Belkins lag til Tour de France. Det skjønner han lite av.

Belkin-rytter Lars Petter Nordhaug blir ikke med til Tour de France.
  • 100% Sport

Den 101. utgaven av Tour de France starter i engelske Leeds 5. juli. Der blir det svært få nordmenn å se. Onsdag ble det bekreftet at Nordhaug ikke sykler rittet.

— Jeg synes det er kjedelig. Jeg fikk endelig beskjed for en uke siden, men har hatt det på følelsen. Jeg har hatt en følelse av at de har hatt den planen nesten gjennom hele året. Det synes jeg er irriterende, sa Nordhaug til TV 2. — Jeg tror ikke jeg kommer til å se mye på. Jeg vet at jeg er god nok til å være der, og jeg vet at jeg burde vært der. Jeg burde vært tatt ut for lenge siden. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke er tatt ut, fortsetter han.

Nordhaug syklet i fjor Tour de France for første gang.

- Alt kan skje

Belkin skal sykle for kaptein Bauke Mollema. Laget har høye ambisjoner.

— Vi ønsker å gjenta de gode resultatene fra i fjor. Bauke er lederen vår. Vi vil forsvare ham så godt vi kan og få han i en god sammenlagtposisjon. Touren er lang og alt kan skje, sa sportsdirektør Nico Verhoeven.

Nordhaug har syklet flere gode ritt på våren og forsommeren. Han endte blant annet på 51.-plass i Critérium du Dauphiné.

- I god form

I tillegg til Mollema, som ble nummer seks i fjor, har Belkin gitt Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Bram Tankink, Sep Vanmarcke og Maarten Wynants plass i laget.

— Jeg føler meg i god form, noe jeg også gjorde på samme tid i fjor. Kanskje er jeg hakket bedre nå. Det betyr ikke nødvendigvis at jeg vil få gode resultater. Alle har høyere forventninger, men det har jeg ikke problemer med, sa Mollema.

Av nordmenn er det fra før klart at Edvald Boasson Hagen ikke får sykle for Sky-laget under Tour de France. Heller ikke Thor Hushovd stiller i det tre uker lange etapperittet. (©NTB)