Sport

Slik har du aldri før sett nasjonalarenaen

En rekke profiler var samlet til ishockeyfest på Ullevaal stadion.

Slik så det ut da det ble arrangert ishockeyfest for veldedige formål på Ullevaal stadion.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten
For første gang ble det arrangert ishockeykamp utendørs på Ullevaal stadion.
Her jubler Mats Zuccarello for 1–0-scoringen.
Mats Zuccarello bommet på straffe mot Henrik Lundqvist.

ULLEVAAL STADION: For første gang ble det arrangert ishockeykamp på nasjonalarenaen.

Mats Zuccarello og den svenske superstjernen Henrik Lundqvist hadde samlet hvert sitt lag med store ishockeynavn.

  • Se bildeserie fra ishockeyshowet øverst i saken.

Det var Lundqvists lag som til slutt gikk seirende ut av showkampen (10–7), men det var ikke selve kampen det handlet om. Det handlet om et arrangement for å rette oppmerksomhet mot barn som trenger hjelp.

– Jeg synes man kan bruke sitt navn og det man har fått tildelt, på en positiv måte. Jeg er opptatt av barn, at de skal ha det bra og ha mulighet til å leke. Det er en liten ting å kunne bidra, sier Zuccarello til Aftenposten.

Overrasket over responsen

Både han og Lundqvist har veldedige organisasjoner ved siden av livet som ishockeyprofiler i verdens største hockeyliga, NHL.

– Det var en mulighet til å gjøre noe unikt sammen. Vi kunne samle inn penger og samtidig vise frem ishockey, sier Lundqvist.

Overfor Aftenposten forteller han at han ble overrasket over responsen fra en rekke kjente NHL-spillere.

– Sommeren er veldig viktig for alle spillere. Det er tiden man lader batteriene. Men de som hadde mulighet, takket ja umiddelbart. Det er utrolig kult, sier Lundqvist.

– Det er mange gode spillere som kom hit. Det sier mye om statusen til Mats og Henrik, sier Pittsburgh Penguins-spiler Derick Brassard.

Mats Zuccarello ble møtt med den største jubelen på Ullevaal før lørdagens showkamp.

Zuccarello fikk størst jubel

På Ullevaal stadion var det kjendiskamp og Madcon-opptreden. Så var det klart for showkamp foran de nærmere 20.000 tilskuerne.

– Det var imponerende å se at så mange tilskuere hadde tatt turen hit, sier Ryan McDonaugh, tidligere kaptein i New York Rangers.

Da navnet til Lundqvist ble ropt opp over høyttaleranlegget før kampstart, steg lydnivået betraktelig. Men det kunne ikke måle seg med desibelnivået som fulgte rett etterpå.

Da ble Zuccarello presentert.

Zuccarello brenner for at barn skal ha det bra, og at ingen skal ekskluderes fra idretten. Men han brenner også for norsk ishockey.

Drømmen er at ishockeysporten skal vokse seg større.

For 30-åringen handler det snart om en ny NHL-sesong for New York Rangers. Etter en frustrerende sesong sist vinter ble det røsket opp, og laget bygges opp med en rekke unge spillere.

Zuccarello og Lundqvist er to av veteranene som er igjen. Hva som skjer på sikt, er imidlertid usikkert. Zuccarello har ett år igjen av kontrakten med klubben.

Les mer om

  1. Ishockey