Sport

Norges superduo kjemper om å bli årets utøver i Europa

Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm kjemper om samme tittel. Førstnevnte er nominert i to klasser.

Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen kjemper om prestisjetung pris.
  • Roar Lyngøy

Begge de norske gullguttene er nominert i kåringene til Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

Det skal kåres årets mannlige utøver i Europa, samt årets talent. Jakob Ingebrigtsen er nominert i begge kategoriene, mens Warholm er med i kampen om å bli årets mannlige utøver.

To i begge kategorier

Norsk friidrett har to nominerte i begge klasser: Warholm og Ingebrigtsen som årets utøver, mens Ingebrigtsen har med seg stavhopperen Pål Haugen Lillefosse i nominasjonen til årets talent.

Ingebrigtsen vant EM-gull i Berlin både på 1500 og 5000 meter. Han satte også nye rekorder på 1500 meter (U20), den engelske mil og 5000 meter.

Warholm på sin side vant EM-gullet på 400 meter hekk, og forbedret den europeiske U23-rekorden til 47,64. Warholm vant prisen som årets unge talent i fjor, og mye tyder vel på at Ingebrigtsen stikker av med denne tittelen i år.

Kan stemme på sosiale medier

De øvrige åtte nominerte som årets utøver er Armand Duplantis (Sverige), Andrius Gudzius (Litauen), Ramil Guliyev (Tyrkia), Michal Haratyk (Polen), Kevin Mayer (Frankrike), Wojciech Nowicki (Polen), Thomas Rohler (Tyskland) og Sergej Sjubenkov (Europa).

Det går an å stemme på sin favoritt på Facebook og Twitter. Stemmene fra sosiale medier vektes med 25 prosent. Her stenges stemmegivningen 5. oktober.

Vinnerne kåres i sveitsiske Lausanne 26. oktober.

Norge har for øvrig ingen nominerte på kvinnesiden.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Karsten Warholm
  3. Jakob Ingebrigtsen