Sport

Breivik VM-tester juniorer

Fire juniorspillere får prøve seg når håndballjentene skal møte Portugal i to landskamper. I beste fall kan det vanke VM-tur.

 • Arne Hole

Korsbåndskaden til kaptein Gro Hammerseng har ført til travel tankevirksomhet for landslagssjef Marit Breivik. Laget trenger ny kaptein, ny spilleopplegger — og det er blitt ledig plass til en nykommer.- Fire juniorspillere får sin debut. Så får vi se hvor nær de er seniornivå, og hvor de står når VM-uttaket skal gjøres, sier Breivik, som samlet jentene i Bergen i går. I kveld er det kamp mot Portugal i Askøy Forum og i morgen i Haukelandshallen. De fire som skal få prøve seg, er Stabæk-jenta Linn Gossé (19) og de tre Byåsen-jentene Kari Aalvik (20, målvakt), Marit Frafjord (19) og Tonje Nøstvold (20).En femte juniorjente, Gøril Snorroeggen (20), er allerede etablert på laget, men har meldt forfall til Portugal-kampene på grunn av strekk i leggen. Forhåpentlig er hun klar til landslaget drar til Paris 10. oktober.

Kapteinsvalg.

Med Gro Hammerseng ute, trenger Norge også en ny kaptein. Katja Nyberg og Elisabeth Hilmo har begge vært med i kapteinsteamet og er de to som peker seg ut. Ifølge Breivik er det imidlertid flere kandidater. Det er trolig Karoline Dyhre Breivang og Katrine Lunde, som begge sitter i spillerrådet.- Det vi trenger som kaptein, er en spiller som vil krige og gå foran. Gro hadde en innstilling som smittet over på de andre. Samtidig har ordningen med kapteinsteam fungert godt, men vi trenger en å henge bjella på, sier Breivik.I de to kampene i Bergen bør det bli seier, selv uten én bjellesau. Norge har møtt Portugal tre ganger og har aldri vunnet med mindre enn 12 mål. Det er imidlertid fire år siden siste møte, og Portugal har kommet seg under sin fagsjef Mats Olsson, som forøvrig er engasjert av Norge som målvaktstrener!Portugiserne tapte med bare ett og fire mål i VM-kvalifiseringen mot Slovenia, som er i Norges gruppe i VM. Norge stiller uten sine "danske" spillere, men har fortsatt ni europamestere igjen.Bergenserne kan regne med seier - i motsetning til når Brann spiller.

NTG/Stabæks kantspiller Linn Gossé (19) får sjansen i landskampene mot Portugal i kveld og i morgen. Asker-jenta imponerte på juniorlandslaget, som vant VM-sølv i sommer.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  MDGs nye sjef ofrer ikke det tredje kjønn og rusreform for å vinne flere miljøvelgere

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5