Bakkerud med i kampen om VM-medalje

Dagen før det hele skal avgjøres er Andreas Bakkerud fortsatt med i kampen om medalje i rallycross-VM.

MEDALJESJANSE: Andreas Bakkerud har fortsatt gode muligheter til å sikre seg en VM-medalje når rallycross-VM avgjøres søndag. Bildet er fra 2016.

Før helgen lå Andreas Bakkerud på tredjeplass i sammendraget i rallycross-VM. Lørdag og søndag skal det hele avgjøres i Sør-Afrika.

Bakkerud fikk en god start da han lørdag kjørte inn til en andreplass i sitt heat i det første kvalifiseringsløpet, bak svenske Timmy Hansen. Tiden holdt til en tredjeplass da alle hadde kjørt. Sebastian Loeb vant det første kvalifiseringsløpet.

Bakkerud kom dårlig ut fra start i det andre kvalifiseringsløpet, men kjørte likevel inn som nummer tre i heatet. Tiden ga imidlertid ikke mer enn en femteplass. Dermed ble Bakkerud vippet ned til fjerdeplass, før det gjenstår to kvalifiseringsløp, etterfulgt av semifinaler og finale søndag.

En annen nordmann som hevder seg i toppen er Petter Solberg. Østfoldingen kjørte inn til andreplass i det andre kvalifiseringsløpet, noe som tok han forbi Bakkerud og opp på andreplass, før den viktige morgendagen.