Sport

Furuset fristiller spillerne

Furuset ishockeyklubb fristiller sine spillere på grunn av økonomiske problemer.

  • Mari Waagaard Thomassen

Aftenposten.no får opplyst fra flere kilder at Furuset Ishockey har fristilt alle spillerne på grunn av økonomiske problemer. Osloklubben har lenge slitt med økonomien, og det var lenge usikkert om Furuset i det hele tatt var kapable til å stille lag denne sesongen. Ulvene fra Groruddalen klarte imidlertid å stable laget på beina innen fristen, godt hjulpet av spillerne selv som blant annet gikk med på å kutte lønna med en tredjedel før sesongstart. – Furuset Ishockeyklubb kom i en vanskelig situasjon etter konkursen i Furuset Elite AS, og vi kan ikke garantere at vi lever over denne krisen. Vi kan ikke forvente at spillerne stiller opp gratis for oss. Derfor er de fristilt, men ingen er sagt opp, sier styreleder Kjetil Godø. – Fortsetter dere i eliteserien ut sesongen?

– Under forutsetningen av at Furuset ishockeyklubb kommer seg igjennom de neste ukene så gjør vi det. Vi er ikke konkurs ennå, men gjeldssituasjonen ser ikke bra ut og vi kan ikke leve på kreditors regning, sier Godø.

Romjulskampene skal spilles som planlagt, og etter det Aftenposten.no erfarer skal klubben ha et nytt møte om noen uker der den endelige avgjørelsen faller. Furuset mangler en halv million kroner, og hvis disse pengene ikke dukker opp er det meget mulig kroken på døren for den tradisjonsrike hockeyklubben. Aftenposten.no vet at mange av spillerne har utestående lønn fra både årets og fjorårets sesong. Overgangsvinduet stenger 31. januar, så frem til da er Furuset-spillerne i praksis fritt villt på markedet. Aftenposten.no vet at flere har planer om å sondere markedet de nærmeste dagene. — Vi har jo ikke så mye valg. Hvis det ikke blir noe Furuset så må vi jo enten til en annen klubb eller legge opp, sier en kilde. Men klubben har ennå ikke gitt opp å skaffe mer kapital. - Vi prøver alt vi kan. Vi skal ta en ny runde med potensielle sponsorer, og vi regner med en avklaring før årsskiftet, sier Godø.

Les mer om

  1. Ishockey