Sport

Debutanten kunne ikke hindre et nytt tap mot rivalen

FyllingenBergens nye svenske, Julius Andersson (20), debuterte med tap mot Stord.

TALENT: 20 år gamle Julius Andersson er hentet inn for å sette farge på FyllingenBergens angrepsspill. Foto: Ørjan Deisz

  • Magnus Wikan

FYLLINGENBERGEN – STORD 29-30

FRAMOHALLEN (bt.no): Med to kjappe scoringer like før pause, markerte FyllingenBergens ferske signering, Julius Andersson, seg. Etter å ha ledet store deler av første omgang, lå plutselig Fyllingen under med ett mål mot naboene fra Stord. Inn fra benken kom Andersson, som umiddelbart snudde kampen til de gulkleddes favør.

Men som i lokaloppgjøret i Sunnhordland, holdt det heller ikke inn for Fyllingen denne gangen. Stord slo tilbake i annen omgang, og red på en knapp ledelse i store deler av omgangen. Da Fredrik Mossestad satte hjemmelagets siste skudd i stolpen, kunne Stord kontrollere inn sin andre seier over sin gamle trener, Vidar Gjesdal, denne sesongen.

— Det var en kjedelig debut. Jeg synes vi sto altfor dårlig i forsvar, sier Andersson, som bare rakk å få fire treninger med laget før debuten mot rivalen.

Gamle kjenninger

Det svenske stortalentet kommer med mange lovord i bagasjen. Som sønn av to ganger EM-vinner og to ganger OL-medaljør Robert Andersson, er forventningene til den langhårede playmakeren høye.

Da klubben hans i Sverige, H43 Lund, gikk konkurs, valgte han å dra til Fyllingen for å fortsette håndballkarrieren. Ifølge ham selv hovedsakelig fordi klubben fra Dalen er en profesjonell klubb som han har fått et godt inntrykk av, men også litt fordi Fyllingens sportslige leder, Jan Stankiewicz, i mange år spilte med og mot Andersson senior.

— Vi har møttes mye opp gjennom årene og kjenner hverandre fra aldersbestemte landsbestemte landslag og så videre. Det er klart det er enklere å ringe ham enn andre i spillerjakten vår, og jeg tror at vår forhistorie gjorde valget lettere for dem, sier Stankiewicz.

Selv fulgte Robert Andersson sønnens debut fra tribuneplass i Framohallen. Han har stor tro på at sønnen er i gode hender i Fyllingen.

— Det virker å være en fin klubb for ham. Nå får han spille på et høyt nivå resten av sesongen, det har han godt av, sier Robert Andersson.

- Skuffet

Dessverre ble det ingen drømmedebut for Andersson junior. Selv scoret han fire mål, men utover det var det lite å skrive hjem om.

Fyllingen måtte igjen se seg slått av erkerivalen Stord. Gjestene fra Sunnhordland vant 30–29 i Framohallen, og tok dermed to særdeles viktige poeng i bunnstriden.

Fyllingen hadde på sin side håpet å kunne riste av seg flere lag bak seg på tabellen med en seier, men må ni i stedet ta vinterferie som nummer fem på tabellen med langt flere poeng opp til medalje enn ned til nedrykk.

— Jeg er selvsagt skuffet over at vi ikke vinner denne kampen. Vi misbrukte sjansen til å få en luke ned til lagene bak oss på tabellen ved å gjøre mange personlige feil. I tillegg ble vi litt snytt av dommerne mot slutten, sier trener Vidar Gjesdal, som så sent som forrige sesong sto på sidelinjen iført klær i Stords farger.

Stord fortsatt under streken

Etter to møter mot gamleklubben, har han fortsatt til gode å slå dem.

— Jeg tenker ikke så mye på det. jeg er først og fremst skuffet over at vi taper denne kampen. Jeg synes både vi og Sotrd spilte en bedre kamp enn sist, men dessverre slapp vi dem altfor enkelt tilbake i kampen da vi hadde overtaket. i tillegg fikk vi ikke helt tak i forsvarsspillet, sier Gjesdal.

Selv med to viktige poeng i Bergen, ligger fortsatt Stord under nedrykksstreken i eliteserien. Men psykologisk tror trener Jesper Holm at seieren betyr mye.

— Nå har vi tatt poeng i de to siste kampene, det er veldig viktig for selvtilliten. Vi har variert mye i prestasjonene våre denne sesongen, noe vi også gjorde i denne kampen, men forhåpentlig begynner vi å stabilisere oss mer nå, sier dansken.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Stord IL
  3. Fyllingen