Sport

Nede for telling

Furusets spillere fikk i går beskjed om at det skal skrapes sammen penger nok til å spille sesongen ut. Og som gutta spilte og kjempet mot Vålerenga!

Furusets Espen Olsen Lie kom ikke tilbake etter et svært ublidt møte med Vålerengas Regan Kelly. Men lagkameratene var som alltid på sitt aller beste mot nettopp Vålerenga.
  • Mari Waagaard Thomassen

Mange av Furuset-spillerne våknet i går opp til nyheten om at Furuset Elite, selskapet som skulle skaffe inntekter og betale utgiftene for elitesatsingen , var gått konkurs. Spillerne reagerte nærmest med en skuldertrekning. De Aftenposten var i kontakt med i går formiddag, var alle enige om en ting: De skulle spille videre og ha det gøy sammen.

Raskt utfor.

Hva som skjer neste sesong er imidlertid helt i det blå.Langtfra alle har fått pengene de en gang ble lovet. I Furuset Elite finnes ikke penger til hverken utstyr eller reiser, men klubben har en hovedforening som vil at laget skal fortsette. Dessuten er det Furuset ishockey og ikke Furuset Elite som sitter på lisensen. Den var i realiteten ikke i fare.— Det hadde vært enkelt for oss å bare stenge døra og gå. Men vi ønsker ikke å skade ryktet til hverken Furuset Idrettsforening - som driver meget fornuftig og bra her oppe - eller norsk ishockey generelt, sier Stein Myhren, som har vært fungerende leder for Furuset Elite siden sist sommer. Han så tidlig at det gikk utfor bakke, og det ganske raskt.- Likevel trodde vi det skulle lykkes å rydde opp, og det så en stund bra ut. Men de ballene vi hadde i lufta ramlet ikke ned slik de skulle. Så kom finanskrisa, og selv om jeg ikke skal skylde på den, gjorde den i hvert fall ikke ting lettere. Derfor fant vi ut at det riktige var å stoppe nå før flere ble skadelidende, sier Myhren.

Mange kreditorer.

Det er paraplyorganisasjonen Furuset Idrettsforening som har tapt mest på konkursen. Først gikk de inn med to millioner kroner i aksjekapital. Da Furuset Elite kollapset skyldte den moderklubben rundt to og en halv millioner kroner.- I tillegg kommer ganske mange kreditorer der den største ligger på rundt 200 000 kroner. Vi beklager selvfølgelig veldig sterkt overfor dem dette har gått ut over, sier han.Årsaken er enkel og uhyre velkjent i norsk idrett. En sportslig satsing som ikke står i stil med inntektene. Ifølge Myhren hadde klubbens mange finske spillere de foregående sesonger drømmelønninger. - Det kostet oss en god del å kjøpe oss ut av de kontraktene også, sier Myhren som legger til at klubben bare har to trenere og keeper Mikael Vuorio som vanlige lønnsmottagere. De andre spillerne får det han kaller "godtgjørelser" som for kjøring, tapt arbeidsfortjeneste osv.

To utvisninger.

Kalddusjen om konkursen så bare ut som om den hadde tent spillerne. Riktignok fikk de seg en midt i fleisen etter bare 46 sekunder da Mathias Trygg sendte Vålerenga i ledelsen. Men det tok bare noen få minutter før hjemmelaget for alvor var inne i kampen. Den tidligere VIF-spilleren Christian Thygesen dundret pucken i stolpen bak VIF-keeper Patrick DesRochers og slo an tonen for en frisk Furuset-offensiv. De få gangene VIF klarte å skape et trykk inne i Furusets sone var igjen keeper Mikael Vuorio helt suveren.Marius Mathisrud, også han med en kort periode i VIF bak seg, sørget for utligning med en kanon i det nærmeste hjørnet som nok var høydepunktet for flesteparten av de snaut 500 fremmøtte.Hjemmelaget holdt uavgjort helt til det gjensto under fem minutter igjen av kampen. To utvisninger på kort tid ga VIF tid og plass, og lagets beste poengplukker Blake Evans avgjorde da han kom alene og satte pucken i nettaket. Gavin Morgan satte den siste scoringen i tomt bur.

Les mer om

  1. Ishockey