Sport

Både Ungesson og Gjeitrem usikre før serieåpningen

Vidar Gjesdal angrer dypt og inderlig på at han slapp Andreas Ungesson innpå de siste 10 minuttene i NM-kampen mot Viking tirsdag kveld.

USIKKER. Andreas Ungesson har pådratt seg en strekk øverst i låret, og er et usikkert kort før søndagens møte med Runar i Framohallen. Foto: John Christian Nygaard

  • Trond Sandvik

— Det var unødvendig, ja. Men jeg ville ha "Ankan" i gang. Derfor brukte jeg han på slutten, forklarer FyllingenBergen-treneren.

Les også

Sunnere kosthold skal gi Fyllingen-profil fart på karrieren

— Savnet som forsvarssjef

Søndag kveld serieåpner de gule og blå hjemme mot Runar i Grundigligaen. Det kan fort bli uten to av dem som har aldri spiller en hel sesong uten "vondter" både her og der – de to Andreas'ene. Torsdag fortalte Bergens Tidende om Andreas Ungessons planer for å fremstå i en friskere og bedre utgave sesongen 2015/16 enn hva tilfelle har vært de siste årene. Sist onsdag var det dog på'an igjen – denne gang gjennom en strekk øverst i låret. Den kan fort sette svensken ut i seriedebuten.

— Strekken er ikke så alvorlig. Jeg har derfor godt håp om å få Andreas spilleklar til søndag. Men samtidig er det ingen grunn til å ta noen sjanser. Vi har en lang sesong foran oss, og i det bildet er "Ankan" en meget viktig brikke, resonnerer Gjesdal. Han betrakter Ungesson som kanskje den viktigste forsvarsbrikken i laget.

— Det er der vi har savnet han mest.

Navnebror Andreas – med etternavnet Gjeitrem – har også en skadeliste lang som et vondt år å vise til. Trolig ville forsikringsmannen nådd betydelig lenger med sin håndballkarriere om det ikke hadde vært for omfattende lyske- og kneproblemer. I treningskampen mot Stord for 14 dager siden pådro Gjeitrem seg en vridning i et leddbånd, siden det har 29-åringen ikke kunnet trene skikkelig.

Les også

FyllingenBergen fikk juling på Stord

Skal vinne alle hjemmekampene

— Nei, det har han ikke. Men som med Ungesson er sjansen helt klart til stede for at også "Gjeiten" spiller søndag. I alle fall noen minutter. Treningen lørdag formiddag vil avgjøre det, tenker trener Gjesdal.

FyllingenBergen møter søndag et Runar-lag som har for vane å skifte ut store deler av mannskapet sitt hver eneste sesong. Det er tilfelle også denne høsten.

— Jeg har sett dem i flere kamper, og har rimelig god oversikt. Samtidig vet man ikke helt hva man møter når laget er så annerledes sammensatt enn under møtene sist sesong. Vi må uansett holde et spesielt øye med deres playmaker Nacor Medina. Han er Runars fremste angrepsvåpen.

- Du blir uansett skuffet om dere ikke tar to poeng i serieåpningen?

— Svaret er helt klart ja. Vi skal vinne samtlige kamper hjemme i Framohallen. Det er vår ambisjon, melder Vidar Gjesdal.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen