Sport

Tung dag for småsyk Holst Enger

Kvålsvoll usikker på hva unggutten er god for i Arctic Race.

SMÅSYK: Sondre Holst Enger.
  • Kjetil Flygind
svp://8543?view=sa

BODØ: Sondre Holst Enger regnes som et av Norges aller største sykkeltalenter. Men 19-åringen, som kjører for Thor Hushovds Team Plussbank-lag, fikk det ikke helt til på åpningsetappen av Arctic race of Norway i Bodø.

  • Se høydepunkt fra etappen øverst i saken.

Holst Enger endte på 68. plass, uten at det trenger å bety all verden. Han ligger ti sekunder bak Kenny van Hummel i sammendraget. Nederlenderen spurtvant torsdagens åpningsetappe. Plussbank-sportsdirektør Atle Kvålsvoll kunne etter etappen fortelle at Holst Enger sliter med helsen.

— Sondre fikk det tøft. Han følte seg ikke helt bra, han var uggen i morges, forteller Kvålsvoll.

Det er snakk om en liten forkjølelse opplyser trønderen, og den ble neppe noe bedre av å presse kroppen under de forholdene som rådet under store deler av åpningsetappen torsdag. For både regn og kaldt vær gjorde det til tider ufyselig langs veiene.

— Vi får se senere hvordan han føler seg. Men jeg håper han kan kjøre det av seg, sier Kvålsvoll.

— Hva er forventningene til Holst Enger i Arctic Race?

— Vi vet at han er giftig i spurten hvis han er i støtet. Men en etappeseier kan kanskje bli tøft, det er gode spurtere her. Men vi får se. Det kan være at han kan være kapabel til det på en god dag, sier Kvålsvoll.

Det ble likevel noe å juble for. For lagkamerat Amund Jansen Grøndal ble nummer åtte på etappen.

PS! Sondre Holst Enger og Amund Jansen Grøndal ble begge ilagt en bot for å ha kjørt med feil startnummer på åpningsetappen.

svp://8543?view=sa