Sport

Norges nye EM-stjerner

Ni ferskinger har sjansen til å bli Norges nye håndballyndling. Linn-Kristin Riegelhuth og Isabel Blanco ligger best an.

  • Arne Hole

Nykommere.Det er tid for en nykommer å slå til igjen. Slikt skjer alltid i et mesterskap. Når EM begynner i Ungarn i dag, er køen ekstra lang.Linn-Kristin Riegelhuth, Isabel Blanco, Camilla Thorsen, Anne Mette Johansen, Ragnhild Aamodt, Randi Gustad, Gøril Snorroeggen, Katrine Lunde eller Kjersti Beck?Marit Breiviks strategi blir avgjørende for hvem av disse som kan få heltestatus. Ikke minst blir det avgjørende for "Linka", Linn-Kristin Riegelhuth. Skal hun brukes mest som høyrekant? Ellers blir hun foretrukket som høyre back fremfor Vigdis Hårsaker? Og i hvilken grad vil Norge få til kontringene. Ingen løper fra "Linka" — noen få holder følge.

Nedtur

VM i Kroatia i fjor ble en solid nedtur for Larvik-jenta, som er ærgjerrig og har store ambisjoner. Hele laget sviktet, ikke minst lynvingen.I år har "Linka" gitt Hårsaker knallhard konkurranse om høyrebacken i Larvik. Ja, 20-åringen har faktisk fått mer spilletid på den plassen enn Hårsaker. På landslaget har det vært motsatt.Av ekspertene blir Riegelhuth påstått å ha større potensial enn Hårsaker. Det er ikke uten grunn at troppens nest yngste også blir kalt "Ferrari". Hun er raskere både på kontringer og kontradekking. Og hun har et froskeskudd Hårsaker mangler.

Blanco blinker

— Isabel Blanco blir EMs funn for Norge, tipper ekspertkommentator Bent Svele. Han synes de norske kontringene er blitt hvassere med Blanco, både fordi hun er god i forsvar og god til å kontre.I Møbelringen Cup, som ble avsluttet for halvannen uke siden, ble Aalborg-jenta av Aftenposten utropt til turneringens beste norske nykommer.- Det blir mer fart med Blanco enn med Elisabeth Hilmo, påstår Svele. Andre mener at samarbeidet mellom Larvik-jentene Katja Nyberg og Hilmo er mer verd. Dette er andre kandidater til "nykommerprisen": Randi Gustad. Norges beste offensive spiller hvis Breivik velger 5-1-forsvar. Flink til å få fatt i ballen både i forsvar og angrep. Kjørt frem mye i profileringen av jentene på grunn av sin utstråling. Katrine Lunde. "Alle" snakker om Tjugum og Leganger som ikke er med. Aalborg-keperen kan stoppe kjeften på dem. Kjersti Beck. Den andre av de nye keeperne. Gjør stadig fremskritt. Camilla Thorsen. Lynrask på kontringene. En av få jenter som benytter trickskru i avslutningene. Gøril Snorroeggen. 19-årig supertalent som først fikk nei fra Breivik, men som "måtte" med. Er ikke redd for noe. Ragnhild Aamodt. Norsk superkontrer. Stø i forsvar. Kari Mette Johansen. Enda en superkontrer.Det er bare å glede seg til fest med ferske fjes!

Les også

  1. - Ikke skyt så mye, Katja!

  2. Seks gode grunner til norsk EM-suksess

<b>Nye yndlinger. </b>Linn-Kristin Riegelhuth (øverst) og Isabel Blanco er i knallform før EM starter i dag.

Les mer om

  1. Håndball