Sport

Denne norske jenta leder verdenscupen: – Det er vel flere i Japan enn i Norge som vet hvem jeg er

Nesten ingen tilskuere ville se Maren Lundby hoppe seg til favorittstempel i OL.

Maren Lundby har ledertrøyen i Lillehammertrippelen. Men det var ikke mange i bakken da hun hoppet til annenplass lørdag kveld.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

LILLEHAMMER: Maren Lundby har hatt en overveldende start på sesongen. Lørdag kveld tok hun annenplassen i det andre rennet i det som kalles Lillehammer-trippelen etter å ha vunnet det første rennet fredag kveld. Tre renn i Lysgårdsbakken i løpet av tre dager med én sammenlagtvinner til slutt.

Før morgendagens storbakkerenn leder hun konkurransen. Lørdagens renn var også det andre rennet i verdenscupen. 23-åringen fra Kolbukameratene leder nå verdenscupen sammen med tyske Katharina Althaus.

Les også

Lundby vant på hjemmebane: – Det er helt nydelig

Fest uten folk

Alt skulle ligge til rette for en hoppfest for jentene i Lysgårdsbakken. Fest ble det, men nesten uten tilskuere. Ikke flere enn et drøyt hundretalls nysgjerrige hadde møtt opp.

– Det er jo litt kjedelig at det er slik. Men vi kan jo ikke annet enn å håpe at slike plasseringer som dette gjør at flere kommer i bakken for å se på oss, sa Maren Lundby etter rennet.

Det sportslige er hun storfornøyd med. De få norske journalistene som hadde tatt turen til Lysgårdsbakken hadde hun ingen problemer med å håndtere. Dersom norske medier er bare sånn middels interessert i jentenes hoppkonkurranser, er det andre som dekker dette tett.

På plass var et 20-talls japanske journalister og fotografer. De var der primært for å dekke Sarah Takanashis forsøk på å bli historisk. Dersom hun vinner ett av rennene på Lillehammer, blir hun den mestvinnende hopperen noensinne. Hun vil da han én seier mer enn Gregor Schlierenzauer.

Japansk interesse

Men japanerne er også opptatt av hva Maren Lundby foretar seg.

– Jeg snakker jo med dem. Jeg er nok på en måte mer kjent i Japan enn i Norge. Da snakker vi om antall mennesker som vet hvem jeg. Det er nok flere japanere enn nordmenn som kjenner til Maren Lundby, sier hun og smiler.

Samtidig synes hun det kan være greit å ha mediene litt på armlengdes avstand.

– Takanashi er superstjerne i Japan og har et enormt press på seg. Jeg skulle gjerne ønsket at det var litt mer oppmerksomhet rundt oss, men hun får en tøff periode nå frem mot OL, sier 23-åringen.

OL-favoritt

Etter de to første rennene i normalbakken er det helt klart at Maren Lundby hoppet seg inn blant favorittene til OL-gull i Pyeongchang om et par måneder. Men hoppform er ferskvare. Den plutselig være borte. Men hun er ikke redd for at hun er for tidlig i form.

– Jeg har en plan, og jeg føler at jeg har et godt grunnlag fra sommertreningen. Det kommer til å variere, men jeg har god tro at dette kommer til å bli bra, sier Lundby.

I dag hopper jentene finalen i Lillehammer-trippel. Det eneste rennet som skal hoppes i den store bakken.

Les mer om

  1. Maren Lundby
  2. Hopp
  3. Japan
  4. Lillehammer
  5. OL