Sport

Dette gikk du glipp av i OL mens du sov

Nedtur for Okparaebo, Nadal-gull og iransk verdensrekord.

Det ble en skuffende 100 meter for Ezinne Okparaebo i Rio.

Ezinne Okparaebo kom aldri lenger enn til 1. runde av 100-meteren i Rio-OL. 11,43 sekunder ble for spedt til å gå videre, og dermed er OL over for den norske sprinteren.

– Det er klart jeg hadde håpet på bedre, men jeg ble kanskje litt for anspent. Dette var et slag i ansiktet, sa hun til NTB i intervjusonen etter løpet.

Hun løp i det tredje av i alt åtte heat. Amerikanske Tori Bowie var raskest i hennes heat med 11,13, men Okparaebo var aldri nærheten av å kunne følge henne. I heatet foran løp også hollandske Dafne Schippers seg lett videre til neste runde med 11,16.

– Det er klart jeg hadde håpet på bedre, sier Ezinne Okparaebo om sin 100 meter i OL.

Hun nærmest jogget de siste 50 meterne. Jamaicas Shelly-Ann Fraser-Pryce imponerte også og var den neste som løp under 11 sekunder med sine 10,96.

Les også

  1. Dette bør du få med deg fra OL i Rio i dag

  2. Nå er Sir Wiggins tidenes største

– Når jeg står her nå, husker jeg egentlig nesten ikke løpet mitt. Jeg kan ikke forklare hvordan det var rent teknisk, men etter tiden å bedømme kan det ikke ha vært bra, slo Okparaebo fast overfor det norske pressekorpset som var på plass på olympiastadion nærmere midnatt.

svp://112250?view=ap

OL-gull til Nadal

De spanske tenniskameratene Rafael Nadal og Marc López fikk tøff kamp i finalen, men sikret OL-gullet i double med seier 6-2, 3-6, 6-4 over rumenske Florin Mergea og Horia Tecau.

Det ble gulljubel for Rafael Nadal i natt. Sammen med makkeren Marc López ble det seier i finalen over rumensk motstand.

Seieren var stor for Spania, som ikke maktet å vinne en eneste tennismedalje i London for fire år siden. Da måtte stjernespilleren Nadal stå over på grunn av en kneskade.Iranske Kianoush Rostami satte verdensrekord i 85-kilosklassen da han fikk opp 396 og tok OL-gull i vektløfting fredag.

Med 217 kilo i støt i siste forsøk avgjorde Rostami den tøffe duellen mot Kinas Tian Tao. Tian løftet samme vekt i støt, men klarte «bare» 178 kilo i rykk mot iranerens 179 kilo.

Vektløftingsgullet var Irans første medalje i OL i Rio de Janeiro.

For annen gang på rad fikk det amerikanske landslaget i basketball problemer i OL i natt. Serbia presset USA hele veien, men måtte til slutt strekke våpen. USA vant 94-91. Bogdan Bogdanovic prøvde seg på en trepoenger med to sekunder igjen på klokken, men serberen misset. Dermed kunne USA puste lettet ut, etter at laget hadde slitt for annen kamp på rad. Før helgen holdt også Australia på å ta amerikanernes skalp, men USA vant til slutt 98-88.

Unggutt knuste Phelps

Det ble studentens seier over læremester da Joseph Schooling fra Singapore banket Michael Phelps og de andre konkurrentene i finalen på 100 meter butterfly i OL-bassenget.

21-åringen svømte til olympisk rekord på 50,39 og var 75 hundredels sekund foran sølvtrioen Phelps, Chad le Clos (Sør-Afrika) og László Cseh (Ungarn). Smått utrolig klarte de tre å få nøyaktig samme tid: 51,14 sekunder.

Schooling, som har gått på svømmeskole i USA og er elev ved University of Texas, tok sin første OL-medalje.

For Michael Phelps ble det karrierens 27. medalje i OL. Han har 22 gull, tre sølv og to bronse.

Det russiske herrelaget i florettfekting var ille ute i OL-finalen mot Frankrike, men vendte til seier 45-41 i en dramatisk kamp.

Snuoperasjonen startet etter at Frankrike hadde opparbeidet seg en 25-16-ledelse i femte omgang. I den sjette fikk Alexej Tsjeremisinov inn ni treffere mot Jeremy Cadots fem, og russerne tok kraftig innpå.

I åttende og nest siste omgang vendte Artur Akhmatkhuzin finalen da han traff Jean-Paul Tony Helissey hele ti ganger og sendte Russland opp i 40-38-ledelse.

Tsjeremisinov trygget gullet da han fikk fem berøringer mot Erwann Le Pechoux' tre i avgjørende omgang. Dermed glapp gullet som franskmennene så ut til å ha i lomma halvveis.

(©NTB)

Les mer om

  1. OL