Sport

Først ble hun verdensmester, nå får hun høythengende pris: – Jeg ble helt satt ut

Birgit Skarstein blir belønnet med prisen som «Årets parautøver i verden» etter kjempesesong.

Birgit Skarstein fikk prisen for Årets parautøver i verden 2017.
  • Mette Bugge
    Journalist

– Jeg ble helt satt ut da jeg fikk brev om tildelingen. Det var så gøy. Helt ærlig trodde jeg ikke det var mulig at jeg kunne få prisen, siden tidligere vinnere har vært så like meg med hensyn til kjønn og konkurranseklasse. Dette er både en veldig hyggelig overraskelse og en stor ære, sier Skarstein.

Det er Det internasjonale roforbundet som gir ut prisen, som deles ut under en gallamiddag i London fredag kveld, men der er ikke Skarstein til stede. Hun deltar i verdenscupen i langrennspigging i Canada.

Skarstein har hatt en suveren sesong i 2017 med verdensrekord, seier i verdenscupen og verdensmestertittel - og har gjennom sommeren vært uslåelig. I begrunnelsen for prisen heter det blant annet at den «ustoppelige» Skarstein satte standarden på den nye distansen 2000 meter i år.

Les også

Birgit Skarstein fosset inn til overlegent VM-gull: - En drøm som går i oppfyllelse

Ble verdensmester i USA i høst

Skarstein har bestandig skrytt av det gode miljøet i roing, der utøvere som Olaf Tufte, Kristoffer Brun og Are Strandli er en del av.

– Jeg er veldig glad og takknemlig over å få være en del av det solide norske landslaget, og at jeg får konkurrere i et så kompetitivt og profesjonelt miljø internasjonalt. Det er mulig for meg å både prestere og ha det gøy på veien fordi jeg er en del av et så kompetent og givende miljø.

Skarstein forbereder seg nå til Paralympics i Sør-Korea 2018, der hun skal konkurrere i langrennspigging.

– Jeg synes det er fint at jeg kan veksle mellom vinter- og sommeridrett. Da blir ikke belastningen så stor på de samme muskelgruppene, sier hun.

Les også

Gullhåpet måtte velge mellom utstyr og høydetrening

Var overlegen sist sesong

Det er imidlertid i roing hun får prisen.

– Jeg skulle gjerne vært i London i kveld for å ta imot prisen, men nå er det Paralympics i PeyongChang som teller. Gjennom denne helgen og starten av kommende uke går første verdenscup i Canmore, Canada, og jeg skal gå alle distanser, sier hun.

Skarsteim opplyser at det braker løs med sprint allerede lørdag, og hun ser veldig frem til å komme i gang. Hun har sendt inn en video der hun står litt forblåst på en slette på Sjusjøen og takker for prisen.

– Det får gjøre nytten på gallamiddagen, avslutter Skarstein.

Les mer om

  1. Birgit Skarstein
  2. Olaf Tufte
  3. Kristoffer Brun
  4. Roing