Sport

Derfor har Jessica Diggins alltid glitter på kinnene

Jessica Diggins har en rutine som skal gi det amerikanske laget ekstra «power» i jakten på en stafettmedalje.

GULLGLITTER: Jessica Diggins har alltid gullglitter i kinnene når hun konkurrerer. Det minner henne om lidenskapen for langrenn.
  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

– Det er Jessicas tradisjon, forteller lagets veteran, Kikkan Randall (35) som også har glitter på kinnene i OL-løypene i Pyeongchang.

Vil ha det gøy

– Hun gjør det for å minne seg selv om at hun elsker langrenn, og det skal være moro og god stemning. Det er en bra ting for oss alle. Det er vår ting som gir oss litt ekstra «power» i løypa, mener Randall.

Hun var med på laget som gikk inn på niendeplass under OL i Sotsji. Da vant Sverige gullet, mens Norge kom på en skuffende femteplass. Siden den gang har amerikanerne tatt store steg.

Les også

Trosset trenerne: Gull-Haga tror det tøffe valget kan ha vært avgjørende

VETERAN: Kikkan Randall gikk på det amerikanske laget som ble nummer ni i OL i Sotsji. Hvis hun får en plass på stafettlaget lørdag, skal hun gi alt for at amerikanerne er med i medaljekampen. Og selvsagt med gullglitter på kinnene.

– Vi trigges av den gode energien i laget. Vi har det moro sammen, vi utfordrer hverandre og det vil vi bringe over til de andre lagene. Det gjør hele reisen mer morsom når vi kan jobbe sammen, mener Randall.

Har fått selvtillit

Nå har Randall håp om amerikansk medalje i Pyeongchang – selv om Norge, med Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen igjen er store favoritter.

Les også

Verdenscupleder Heidi Weng vraket fra OL-stafetten

ANKERKVINNE: Marit Bjørgen går sisteetappen på stafetten lørdag. Ingvild Flugstad Østberg starter for Norge, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga går etappe to og tre.

– Vi vet at vi må gå fire sterke etapper. Vi har hatt gode løp i sesongen som vi kan hente selvtillit fra. Vi elsker stafetten og ser fram til den, sier Randall og nevner svenskene og finnene som de andre heteste kandidatene til å sikre seg medalje.

– Forbilder

Ole Morten Iversen, trener for de svenske langrennsdamene, trakk fram de amerikanske jentenes framgang og lagets gode humør i Tour de Ski.

– De har vært mine favoritter i flere år. De framstår som et godt lag med flotte utøvere. De stråler av positivisme og entusiasme og har på mange måter vært våre forbilder i del av den jobben de har gjort, sier Iversen.

SVENSK OPPTUR: Charlotte Kalla vant gull på OL-åpningsdistanse 15 km skiathlon. Nå jakter hun nytt gull for Sverige, denne gangen på lørdagens stafett.

Han syns det er artig at de går får fort på ski også, men akter å holde dem bak seg på OL-stafetten.

– Vi skal ta dem i OL, sier Iversen.

Den regjerende olympiske stafettmesteren stiller med Anna Haag, Charlotte Kalla, Abba Andersson og Stina Nilsson når startskuddet smeller på Alpensia skisenter.

GULLGLITTER: Jessica Diggins har alltid gullglitter i kinnene når hun konkurrerer. Det minner henne om lidenskapen for langrenn.
GULLGLITTER: Jessica Diggins har alltid gullglitter i kinnene når hun konkurrerer. Det minner henne om lidenskapen for langrenn.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Charlotte Kalla
  3. Marit Bjørgen
  4. Stina Nilsson
  5. Ingvild Flugstad Østberg