Kongepokalene til Warholm og sjokkert Kloster

Karsten Warholm var soleklar vinner av kongepokalen for menn. Line Kloster ble nesten sjokkert.

KONGEPOKAL: Karsten Warholm og Line Kloster fikk hver sin kongepokal under NM.

— Hadde noen sagt til meg for tre-fire ukers siden at jeg skulle få kongepokalen, så hadde jeg ledd, sier Line Kloster.

Vidar-jenta ble skadet i april i fjor. Først i november kunne hun begynne å trene igjen, og bare for fire-fem uker siden ble hun helt friskmeldt av legen.

Svært friskmeldt får man si. Line leverte et strålende løp på 400 meter der det ble gull, så et svært overraskende sølvløp på 100 meter hekk før hun avsluttet med gull på 1000 meter stafett.

— Nå er det bare å stå på og jakte gode tider frem til midten av september. Og så håper jeg å kvalifisere meg til VM neste år, sier Line Kloster, som trenes av Petar Vukicevic. Han fikk to gull på NMs avslutningsdag, ettersom sønnen Vladimir tok gullet på 110 meter hekk.

Les også

Warholm snytt for norgesrekorden i bisarr tidtagerskandale

Smakte bedre i år

Karsten Warholm fikk kongepokalen også i fjor da han tok to gull og to sølv, men da pokalen skulle deles ut hadde Dimna-gutten dratt på guttetur til Polen!

— Det smakte bedre å være tilstede og få den, sier Karsten, som ble mesterskapsets forgrunnsfigur lørdag da han trolig løp på 45,79. Men både tidtageranlegget og backup'en sviktet, så Warholm måtte nøye seg med den manuelle tiden 45,8 og ingen norgesrekord.

Søndag formiddag fikk han blomster som trøst fra arrangøren.

— Ettersom jeg viste fra meg fra min beste side overfor dem, var det fint at de gjorde det overfor meg. Men ærlig talt så gikk et uforklarlig bra å komme seg over den skuffelsen. Jeg sov bedre enn på lenge, forteller 20-åringen.

Warholm viste at det kommer nye 45-tall ganske snart. Hans etappe da Dimnas unge lag tok gullet på 1000 meter stafett ble klokket til 45,9. — Nå er det bare å håpe på en ny opptur i OL, sier Karsten Warholm, som der stiller på 400 meter hekk.