Sport

Danske i gul trøye

Michael Rasmussen syklet inn til seier på den åttende etappen av Tour de France søndag.

Vi fulgte etappen direkte

Den danske klatreren gikk på offensiven på Cormet de Roseland litt over halvveis i etappen. I bakken ned fra den 1967 meter høye toppen falt T-Mobile kapteinen Michael Rogers, som jaktet dansken, stygt og måtte bryte.

Dermed kunne Rabobank-rytteren kontrollere resten av etappen og sykle over målstreken til sin tredje etappeseier. Han har deltatt i rittet fire ganger.

Han syklet i mål 2 minutter og 47 sekunder foran spanieren Iban Mayo. Alejandro Valverde tok tredjeplassen. I et TV-intervju like etter målgangen slet dansken med å finne ord som beskrev følelsene.

– Det er vanskelig å finne ordene nå. Dette er bare veldig overveldende. Det er som en drøm som går i oppfyllelse. Det vil være dumt å ikke fokusere på den gule trøyen nå, sa dansken.

Han tok over den gule ledertrøyen fra lørdagens etappevinner Linus Gerdemann. Dansken har også tatt over klatretrøyen fra franskmannen Sylvian Chavanel.

Den 165 kilometer lange klatreetappen er regnet som en av de tøffeste i årets Tour. Den har hele tre kategori 1-stigninger. Den siste bakken opp til målområdet er 18 kilometer lang med en stigning på 5,5 prosent.

Michael Rasmussen var kjappest i fjellene søndag.

Les mer om

  1. Tour de France