Sport

Oppløftende omgang: Haver-Løseth og Mowinckel kjemper om pallplasseringer

De norske jentene i god posisjon i Frankrike.

Både Ragnhild Mowinckel (til venstre) og Nina Haver-Løseth har levert en god førsteomgang. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Amerikanske Mikaela Shiffrin leder verdenscuprennet i storslalåm i franske Courchevel etter første omgang. Nina Haver-Løseth er best av de norske på 4. plass.

Shiffrin kjørte en meget sterk omgang og har 51 hundredels sekund til gode på nærmeste konkurrent foran annen omgang, italienske Marta Bassino.

Nina Haver-Løseth viste langt bedre takter enn i de første verdenscuprennene i sin første omgang. Det norske OL-håpet holdt godt følge med Shiffrin på toppen, men måtte gi fra seg en del tid i avslutningen.

Nina Haver-Løseth ligger på fjerdeplass til pause i Courchevel Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Les også

Haver-Løseth full av selvtillit foran sesongstarten: - Jeg føler meg veldig trygg

I mål var Haver-Løseth 96 hundredeler bak den amerikanske jenta. Det gir fjerdeplass og et godt utgangspunkt foran den andre omgangen.

Fra startnummer 14 kjørte Ragnhild Mowinckel i likhet med Haver-Løseth meget godt på toppen. Halvveis i løypa var den formsterke Molde-jenta kun 16 hundredeler bak Shiffrin. Et par småfeil nederst kostet, men Mowinckel er nummer fem foran annen omgang.

Opp til Shiffrin skiller det kun et drøyt sekund.

Fra startnummer 43 klarte ikke Kristine Gjelsten Haugen å kvalifisere seg for annen omgang. Hun var slått med over tre sekunder av teten. Mer kjøring blir det heller ikke for Mina Fürst Holtmann tirsdag. Hun var i likhet med Haugen for sent ute til å sikre seg en plass blant de 30 beste.

Kristin Lysdahl kjørte i likhet med lagvenninnene godt på toppen og var mindre enn halvsekundet bak Shiffrin halvveis i løypa. Rett før mål havnet imidlertid bærumsalpinisten bakpå, og hun forsvant ut i snøen. 21-åringen så ut til å komme fra fallet uten alvorlige skader.

Maren Skjøld kjørte også ut.

(©NTB)

Les mer om

  1. Ragnhild Mowinckel
  2. Alpint
  3. OL