Sagosen: - Klovneri fra sekretariatet

Norge fikk to utvisninger for feil bytte mot Frankrike. Det lover landslagssjef Christian Berge å få orden på.

Sander Sagosen i kampen mot Makedonia tidligere i mesterskapet.
  • Christian Skare Stendal

KRAKOW (adressa.no): Ti minutter var spilt og Frankrike ledet 5-2 over Norge. Erlend Mamelund og Sander Sagosen skulle gjøre sitt faste bytte da Norge skulle i angrep.

Men Sagosen var ivrig etter å komme inn på banen. For ivrig, i følge sekretariatets mann, og dermed ble Sagosen utvist for å ha gått inn på banen for tidlig.

Til 20-åringens store fortvilelse og frustrasjon.

— Gir virkelig blanke nå

Senere i kampen gjentok det samme seg med Bjarte Myrhol.

— Vi får to dumme utvisninger på feil bytte. Det er litt klovneri fra sekretariatet, og vi blir hardt straffet. Men vi viser klasse og står opp som et lag, sier Sagosen til adressa.no.

- Du var ikke for tidlig på banen?

— Nei, det vet jeg ikke. Jeg har ikke sett på reprisen, og det gir jeg virkelig blanke i nå. Det er likegyldig. Nå er vi i en historisk semifinale, sier stortalentet.

For Norge slo tilbake og vant med knallsterke 29-24 over Frankrike onsdag kveld. Det betyr at det blir semifinale mot Tyskland fredag.

Har skjedd før

Også tidligere i mesterskapet har Norge fått en utvisning på grunn av kluss i byttene.

Da slaktet landslagssjef Christian Berge seg selv.

— Det var ikke bra, det skal ikke skje, sa han da.

Nå spøker han først om at utvisningene for feil bytte tente laget mot Frankrike.

Men:

— Vi skal få orden på det der. Det er litt mye adrenalin i kampen, litt for mye. Og vi tar noen for hurtige valg i blant, sier Berge.

VIDEO: SE DE DRAMATISKE SLUTTMINUTTENE:

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten føler seg trygg på at de norske spillerne har gjort seg ferdig med byttetabbene i årets EM.

— Det kan bli et stort problem om de fortsetter med det, men de kommer ikke til å fortsette med det. De kommer ikke til å gjøre feil innbytte igjen. De har gjort det to ganger i løpet av en så viktig kamp, så snakker de om det, lager ordentlige regler på det, og så skjer ikke det igjen, sier han.

HER FÅR DU ALLE SAKENE ETTER HÅNDBALLBRAGDEN: