Sport

Utspilt Oilers avsluttet året med stortap

Trener Petter Thoresen slakter sine spillere: — Skremmende og karakterløst.

TUNG KVELD: Stortap for trener Petter Thoresen og Oilers mot Frisk (arkivfoto).
  • Camilla Klovning

FRISK ASKER — STAVANGER OILERS 5-0 (2-0, 2-0, 1-0) :

Stavanger Oilers avsluttet 2014 på verst tenkelig vis da laget ble utspilt og latterliggjort, og tapte hele 0-5 i Askerhallen tirsdag kveld.

Serielederne sin fjerde seier av fire mulige mot Frisk Asker så langt denne sesongen, men det var vertene som startet best i lagenes første innbyrdes oppgjør i Askerhallen. Sesongens store, positive overraskelse gikk ut i hundre mot et Oilers som overhodet ikke virket klare til kamp, og tvang Oilers-trener Petter Thoresen til å ta time out allerede før fem minutter var gått.

Les også

Vi fulgte Frisk Asker - Oilers direkte

Det hjalp imidlertid lite, for bare tre minutter senere sendte Thomas Valkvæ Olsen vertene fullt fortjent i ledelsen 1-0 assistert av Petter Mikalsen. Det var da spilt i 7.39 av 1. periode, og Oilers hadde knapt løsnet skudd på mål.

Tafatt, tamt og upresist

Da Frisk Askers Denny Kearney pådro seg kampens første tominutters utvisning etter 11.24 fikk serielederne muligheten til å spille seg inn i oppgjøret, men i stedet var det hjemmelaget som var nærmest scoring i undertall.

Et tamt, tafatt, upresist og slurvete Oilers hadde overhodet ikke møtt opp til kamp, og skapte knapt en eneste kvalifisert målsjanse i 1. periode, som endte med 12-6 i skudd på mål. Det gjorde derimot Frisk Asker, og etter 16.51 doblet også tabelltreerne ledelsen til 2-0 ved Mats Aleksander Henriksen assistert av Christian Kåsastul. 2-0 var også stillingen til en pause hvor Oilers hadde mye å snakke om.

En skikkelig pauseprat var imidlertid ikke nok for Oilers, som startet midtperioden ganske likt som den første. Og det tok ikke langt tid før gjestene ble straffet for hele tiden å være på etterskudd. I tur og orden ble Stian Høygård (24.14), Adrian Veideman (25.58) og Martin Blakseth Huse (27.03) alle utvist for tripping, og til slutt utnyttet også Mikael Dokken sjansen til å øke ledelsen for vertene til 3-0 i overtall fem mot tre etter 27.34. ## Flere utvisninger

Oilers-spillerne så ikke ut til å lære stort av utvisningene, for etter 32.29 ble Høygård utvist igjen, og snaut tre minutter senere måtte også en frustrert Tommy Kristiansen sette seg i fryseboksen. Denne gangen brukte Frisk Asker bare et snaut minutt i overtall på å legge på til 4-0 ved Denny Kearney etter 36.07. Dermed stod det også 4-0 i mål og 25-12 i skudd før den tredje og siste perioden i Askerhallen.

Og et ugjenkjennelig Oilers hadde ingenting å by på de siste 20 minuttene heller. Til tross for to forsøk i overtall var ikke Stavanger-laget i nærheten av å redusere. Uten innsats, tæl og vilje fra gjestenes side fikk i stedet Espen Fanøy Salo fastsette sluttresultatet til hele 5-0 snaut fem minutter før slutt.

Dermed bør det bli en nyttårsfeiring med kraftig bismak for Oilers-spillerne, som har sjansen til å gjøre det godt igjen allerede mot Manglerud Star i DNB Arena søndag.

Thoresen: — Skremmende

— Dette var skremmende og karakterløst. Jeg har knapt sett oss dårligere siden jeg overtok som trener i 2009, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet.no like etter kampslutt.

Han var oppgitt og flau etter 0-5-tapet i Askerhallen, og satte seg rett i bilen uten å snakke med spillerne før han kjørte av gårde til nyttårsfeiring på Trysil.

— Det var nesten så jeg ikke trodde det jeg så. Vi hadde snakket om at vi måtte være motiverte og klare fra start, men i stedet var vi helt fraværende. Frisk Asker hadde vært alene med Ruben Smith flere ganger da jeg tok time out etter fem minutter, og vi skal være glade for at vi ikke lå under 6-0 etter 1. periode. Vi ble rett og slett herjet med i 60 minutter, sier Thoresen, som mener hele laget sviktet i toppkampen.

— Det er skremmende at hele laget kan kollapse og svikte fullstendig. Særlig de to første rekkene våre underpresterte kraftig. Jeg trodde vi nådde bunnen borte mot Lørenskog, men dette var langt verre. Nå håper jeg spillerne forstår at de må ta seg sammen. Det nytter ikke bare å levere i DNB Arena, sier Oilers-treneren.

— Jeg trodde aldri jeg skulle få se oss så tamme, og dette betyr bare at det er veldig små marginer mellom det å være et topplag og en middelhavsfarer. I dag viste spillerne rett og slett dårlige holdninger, og akkurat nå føles det nesten flaut å være leder for dette laget, legger han til.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Stavanger Oilers