Sport

Norge slo OL-mesteren uten hjelp av Nora Mørk

Håndballjentene manglet det som kanskje er den viktigste spilleren, men vant likevel mot Russland i generalprøven før EM.

Stine Bredal Oftedal og Norge viste EM-form mot Russland. Foto: NTB Scanpix

 • Arne Hole

Norge-Russland 28-26

STAVANGER: Uten angrepsesset Nora Mørk tok håndballjentene sine andre revasje over Russland etter tapet i OL-semifinalen. Neste møte blir i den tredje og siste kampen i gruppespillet i EM.

På grunn av vonde knær etter stor totalbelastning valgte Norge å spare Nora Mørk i generalprøven før EM. Nora har spilt tre mesterskap på ett år og har i tillegg både serie, cup og Champions League med Györ.

Silje Waade, som i de to første kampene i Møbelringen Cup bare har spilt forsvar, fikk prøve seg også i angrep. Til tross for tre vådeskudd i første omgang, fikk trønderjenta også demonstrert Waade-skudd. 22-åringen kan bli en bidragsyter også i angrep hvis Nora Mørk skulle trenge flere pauser.

Ellers var det Veronica Kristiansen som dro mye av lasset for Norge i første omgang. Tesla-akselerasjonen til «Vikki» ble flere ganger for heftig for Lada-damene.

Les også

Nora Mørk må droppe generalprøven

Solberg tok revansje

Kari Aalvik Grimsbø sto en god førsteomgang i mål, men Thorir Hergeirsson valgte likevel å få i gang også Silje Solberg, som ikke har stått så bra. Så slo Paris-spilleren til og viste at hun er parat til å levere også i EM.

Norge ledet 15-14 til pause og startet forrykende etter pause. Ledelsen ble raskt økt til 21-16. Siden kom russerne aldri nærmere enn to mål, selv om Hergeirsson valgte å bruke mange av sine andrevalg. Ingen av dem gjorde seg bort, men det er klart at mye er ved det gamle hos Norge. Lasset kommer til å bli dratt av Stine Bredal Oftedal, «Vikki» og Nora Mørk.

Les også

Landslagssjefen etter storseier: - På vei, men ikke helt der ennå

Les også

Her er bronselaget - 30 år etter

Tøff EM-start

Som «vanlig» er Norge i gruppe med Romania og møter dem allerede i åpningskampen i EM mandag 5. desember. Rumenerne har kun én medalje å vise til fra EM, men har flere ganger ligget i vannskorpen til noe bedre. Laget er imidlertid svært avhengig av hun med verdens hardeste skudd, Cristina Neagu. Venstrebacken har ikke spilt de siste kampene i Champions League på grunn av skade, men dukker nok opp i EM.

Norge fortsetter EM med kamp mot Kroatia 7.12. og OL-vinner Russland 9.12.

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Keeperhelten roses: - Hun reddet oss

 2. SPORT

  Ekspertene er enige: Hun er Byåsens sikreste EM-kort

 3. SPORT

  Disse skal forsvare Norges EM-gull: - Det blir tøffere enn noensinne

 4. SPORT

  Børsen: Jubilanten Herrem storspilte, men en annen var Norges beste

 5. SPORT

  Landslagssjefen etter storseier: - På vei, men ikke helt der ennå

 6. SPORT

  Norge revansjerte OL-nedturen med knallsterk seier: - Utrolig deilig!