Sport

Norges angrepsvåpen ler av sin egen uvane: – Ser du det du også?

Veronica Kristiansen subbet seg gjennom VM-kampen og scoret mange mål.

Vicky fornøyd med tingenes tilstand i kampen mot Tsjekkia. Seks mål ble det.
  • Mette Bugge
    Journalist

Tsjekkia 16–34 Norge

BIETIGHEIM: - Ser du det du også, spør Kristiansen og bryter ut i latter etter at Aftenposten har påpekt hennes helt spesielle måte å sette tuppen av skoene ned i underlaget.

– Det er stygg vane jeg har. Jeg går sånn hele tiden. Og bare for å ha sagt det – jeg har hørt det mange ganger før og har bestandig gått sånn, sier hun og ler når hun skal vise hvordan hun hele tiden stamper foten ned i gulvet.

Det ser merkelig ut, som om hun subber.

Men det paradoksale er at 27-åringen er kjent for å løpe fortest av samtlige på landslaget. Hun har notert 5,02 sekunder på 40 meter.

Les også

Ny VM-utklassing av håndballjentene. Nå venter Sverige: - Det blir tøft

– Jeg har hørt det mange ganger før og har bestandig gått sånn, sier Veronica Kristiansen og smiler når hennes «subbete» ganglag påpekes.

Var i sitt ess

I kampen mot Tsjekkia, som Norge vant 34–16, fikk hun det endelig til å stemme i angrep også. Seks mål før pause var akkurat der hun pleier å være, som en farlig venstre bakspiller.

I forsvar tar hun en den viktige rollen i midten, og det er ingen tvil om at trener Thorir Hergeirsson gir henne mye tillit. Hun spilte hele 1. omgang og scoret alle målene da.

Hun startet i annen også, men siden Norge ledet så mye, fikk også Emilie Christensen prøve seg i en playmakerrolle ved siden av å binde forsvaret sammen.

Hergeirsson gir som oftest de ferskeste muligheten, når han ser at det går mot storseier.

Helene Gigstad Fauske kom på banen, i likhet med Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Ingstad. Og de som ikke har rukket å etablere seg over tid, er på ingen måter skuddredde.

Les også

Derfor er Løke unik: – Få klarer dette

Sterk som strekspiller

Kari Brattset er i alle fall i ferd med å etablere seg på landslaget, som linjespiller. Hun er et godt alternativ til Heidi Løke. Det er godt å ha mange å spille på når kampene blir tøffere etter gruppespillet.

Har sett mye video

Kristiansen, som slet i de to første kampene, har fått det til i de to neste.
Spilleren som vanligvis holder til i FC Midtjylland fant ikke målet i starten, men fikk hjelp til å løse oppgaven.

– Jeg har jobbet både på og utenfor banen for at det skal løsne. Derfor har jeg sett mye video sammen med Mia (Hermansson Högdahl), slik at jeg kunne se hva jeg gjorde feil. Jeg har sett på hvordan kroppen min har vært i posisjon med tanke på at jeg skal finne målet.

Hun er kjent for å ha god spenst også, noe hun jobber med. Jenta som debuterte i mars 2013, den gangen med å score fire mål, hører med til dem Norge virkelig trenger fremover.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Marit Røsberg Jacobsen
  3. FC Midtjylland
  4. Landslag