Sport

Nordmann vant gull i Sverige: - Helt klart det største jeg har opplevd

Frölunda med Mats Rosseli Olsen på laget vant SHL-sluttspillet i ishockey.

Mats Rosseli Olsen kunne juble for gull i Sverige. Her fra en kamp med det norske landslaget i fjor.
  • NTB

Søndag ble grunnserievinner Skellefteå slått 5-3 på bortebane, og sammenlagt ble det 4-1. For fem sesonger siden var Göteborg-klubben i økonomisk krise og nær konkurs. Men man klarte å snu trenden, og «nye» Frölunda kunne igjen feire som svenske mestere.

Det var lagets fjerde SM-gull.

Les også

Zuccarellos Rangers ble ydmyket. Det kan være gode nyheter for Norge

– Det var økonomisk krise, ingen tvil om det. De første to årene var det veldig tøft å få kontroll på kostnadene. Det var en kamp om å ha penger til den daglige driften, sa klubbformann Mats Grauers.

Midt oppe i alt dette kom Mats Rosseli Olsen til klubben i 2012 etter å ha vært i Vålerenga det meste av sin karriere.

Nordmannen med sine gode skøyteferdigheter har vært en god mann å ha for laget, selv om han gikk målløs av isen i den siste finalen på bortebane.

Les også

Hockeygutta slo erkerival Danmark etter straffer

– Dette er helt vilt, enkelt og greit. Det er helt klart det største jeg har opplevd som hockeyspiller, sier Rosseli Olsen til Nettavisen.

Artturi Lehkonen (2) og Nicklas Lasu gjorde 3-0 i første periode før hjemmelaget kjempet seg inn i kampen i midtperioden. Olsen var på banen ved 2-0-målet, uten å være direkte involvert.

Lukas Bengtsson økte til 4-1 for Frölunda, mens Ryan Lasch gjorde 5-2-målet. Etter det var kampen aldri virkelig spennende.

– Vi var vi veldig effektive og scoret faktisk tre mål på våre første fem avslutninger, så jeg vil absolutt ikke si at det har vært enkelt. Men vi har spilt kjempebra hockey, og at det ender med tittel er fantastisk, fortsetter den tidligere Vålerenga-spilleren. (©NTB)

Les også

  1. NHL-Martinsen bidro til norsk seier mot Danmark

  2. Thoresens perfekte avskjed: - Jeg tror vi aldri kommer til å oppleve lignende igjen

Les mer om

  1. Ishockey