Bergen ble for liten for Brækhus' første kamp i Norge

— Jeg håper jo bergenserne kommer til Oslo for å støtte meg.

Cecilia Brækhus får bokse på norsk jord, men den første kampen blir ikke lagt i Bergen.

Når Cecilia Brækhus kaller til fest med den første norske proffkampen i boksing her i landet på 35 år, ble hjembyen Bergen altfor liten.

– Det var ikke haller i Bergen som oppfylte de ønskene vi hadde. Derfor ble det Oslo Spektrum. Dessverre må jeg si, men jeg håper jo bergenserne kommer til Oslo for å støtte meg, sier Brækhus til NTB.

Kampen hun skal bokse har fått navnet «The Arctic Rumble». Den blir nok ikke like stor som Muhammad Alis «The rumble in the jungle», men det blir skrevet boksehistorie i Oslo Spektrum når profesjonell boksing er tilbake i Oslo og Norge igjen. Det forrige proffkampen her i landet, i 1981, ble arrangert i Chateau Neuf.

Trening i Oslo

Brækhus som holder mesterbeltene i weltervekt i de fire største forbundene, sier til NTB at hun nok ikke innser hvor stort det er at hun nå endelig får bokse i Norge.

Hun gleder seg som en liten unge.

– Blir det forberedelser i Berlin eller Norge?

– Nå legger jeg opp til grunntrening her i Oslo i juli, og så reiser jeg på samling med treneren min, Johnathon Banks og Vladimir Klitsjko i Mellom-Europa fram mot kampen, røper Brækhus.

Hun har 28 kamper på rekordlisten sin. Alle er selvsagt endt med seier. Den 29. strake skal hun ta i Oslo Spektrum 1. oktober. Det kommer forresten til å bli fire kamper på programmet, og håpet er at flere norske proffer enn Brækhus skal få sjansen til å vise seg fram.

Antidoping viktig

Kulturminister Linda Hofstad Helleland gleder seg over at Brækhus får sjansen til å bokse på hjemmebane, men håper at de andre norske proffbokserne også kommer til å følge etter, for kampen er ikke over, Fortsatt er det brikker som må på plass i knockoutforskriften for at også andre skal få slippe til på arrangørsiden.

– Det kledde ikke et moderne land som Norge at vi var et av få land som hadde et slikt forbud. Derfor jobber vi videre med dette, slik at det skal bli lettere også for andre norske proffboksere å få kamper her hjemme. Vi har sendt ut et forslag som forenkler prosessen. Samtidig stiller regjeringen veldig strenge krav til antidopingarbeidet. Det må være i orden. Der er vi kompromissløse, forklarer Helleland til NTB.

De endringene i knockoutforskriften som foreslås er ute til høring.

– Høringssvarene vil komme tilbake til departementet til høsten, og da vil regjeringen gjøre alt vi kan for å få nye forskrifter på plass så raskt som mulig., sier kulturministeren,