Sport

Strandfeldt med hattrick da Oilers vant

Martin Strandfeldt viste prov på god gammeldags form da Oilers knuste Stjernen.

Martin Strandfeldt scoret tre mål for Oilers.
  • Mats Slaastad Birkelund

STJERNEN – STAVANGER OILERS 1-7 (0-0, 1-2, 0-5):

I en kamp preget av utrolig mange utvisninger var Martin Strandfeldt, som spiller med en «C» for kaptein på drakten i Snorre Hallems skadefravær, tilbake i godt gammelt slag. Spesielt i tredje periode.

Etter å ha slitt i starten av sesongen, viste Strandfeldt at fjorårets form er i anmarsj. Tre mål og en assist bidro han med 7-1-seieren over Stjernen. Alle tre målene kom i siste periode – da var det ingen tvil om hvilket lag som var best.

Men et Oilers-lag utenfor flytsonen fikk alt annet enn en god start i Stjernehallen. Første periode endte uten mål. Det skulle Oilers være mest fornøyde med. For det var Stjernen som førte kampen og fyrte av flere gode skudd mot Ruben Smith.

Tok ledelsen i overtall

Oilers fikk heller ingen heldig start på andre periode. Langt i fra. I siste sekund av den første perioden pådro Stian Høygård seg en tominutters utvisning for slashing. Dermed startet Stjernen midtperioden med en mann mer på isen.

Det utnyttet vertene til det fulle.

Etter 50 sekunder satte Gustaf Thorell inn 1-0. Andreas Heier hadde pucken i droppsirkelen, omkranset av de fire Oilers-spillerne som var på isen. Foran mål sto Thorell helt alene. Det så Heier. Stjernens poengkonge dro til på første. Pucken suste inn bak Ruben Smith.

Stjernens ledermål rystet Oilers. Minuttene etter scoringen fortsatte Stjernen å trykke på. De var flere ganger nære på å øke ledelsen.

Men det skulle bare gå fire minutter før Oilers våknet.

Snudde kampen på to minutter

Etter en god vending av spillet, skøyt etter hvert Nick Schaus fra blå. Stjernens keeper Chris Henrik Nygard måtte gi retur. Pucken spratt rett på køllebladet til Jean-Michel Daoust, som fikk en enkel jobb med å sette inn utlikningen.

Oilers fortsatte å kjøre på. Etter å ha løsnet flere skudd som Chris Henrik Nygaard reddet, måtte han gi tapt for Juha-Pekka Loikas sitt skudd. Han hamret inn 2-1. Dermed var kampen snudd på to minutter.

Derfra og ut hadde Oilers full kontroll.

Ledelsen ble økt i overtall i den siste perioden. Jean-Michel Daoust satte inn sitt andre for kvelden, på en retur etter skudd fra Nick Schaus.

4-1 kom etter at Martin Strandfeldt vant pucken i angrepssonen. Han kombinerte med Jean-Michel Daoust, fikk pucken tilbake, fintet forehand, backhand og satte pucken i mål under Chris Henrik Nygaard.

— Da jeg scoret 4-1 så gav de vel opp. Fra da gjorde vi hva vi ville, sier Strandfeldt.

Halvveis ut i siste periode oppsto det bråk mellom flere spillere på isen. Lars-Peder Nagel dyttet Martin Bjørsland over ende da pucken ikke var i spill. Det likte ikke Bjørslands lagkamerat, Michael Paulsen, som tok nakkegrep og dro Nagel ned på isen. Samtidig oppsto det en liknende situasjon mellom Michael Paulsen og Nick Schaus. Paulsen tok grep rundt nakken til Schaus, før sistnevnte fikk revet seg løs og dratt Paulsen ned i bakken.

Basketaket endte med at Nagel fikk to pluss to for krysstakling, Paulsen fikk to minutter for roughing, mens Pedersen og Schaus fikk fem minutter for roughing. Bare noen av utvisningene denne kvelden. Oilers pådro seg totalt 14 utvisninger, mens Stjernen måtte 12 ganger inn i boksen.

— Vi var veldig udisiplinerte i starten og pådro oss mange unødvendige utvisninger. De må vi luke vekk. Men det var mye annet positivt. Vi klarte å snu kampen, og var gode i boxplay (undertall, journ.anm.). Vi døde vel 8-9-10 utvisninger i de to første periodene, sier Strandfeldt.

Strandfeldt-show

Med tre minutter igjen på klokka gjorde Strandfeldt sitt andre mål for kvelden – denne gang i overtall fem mot tre. Målet var nærmest en kopi av hans første. Strandfeldt fikk pucken til venstre og satte fart mot Nygaard i Stjernen-buret. Stjernen-spillerne var passive, og svensken fikk fritt leide mot mål. Han dro den samme finten og satte definitivt spikeren i kista.

Oilers fortatte med overtall fem mot fire. Og 49 sekunder etter sitt andre, scoret Strandfeldt hattrick. Kurt Davis hadde pucken i rundvantet, og spilte inn i midten til Strandfeldt – som plasserte pucken opp i krysset.

— Det er godt å gjøre mål, spesielt da jeg har kjent at jeg ikke har bidratt så mye som jeg ønsker. I dag gikk det veien for vår rekke. Vi laget vel fem-seks mål. Det er uansett viktigst at laget vinner, sier Martin Strandfeldt.

Med åtte sekunder igjen på klokka fastsatte Mathias Trettenes resultatet til 7-1. Oilers er fortsatt på fjerdeplass. Nå med 23 poeng. Storhamar ledet med 27 poeng.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stjernen Hockey
  3. Stavanger Oilers