Sport

Veteranen Venus Williams (36) til ny semifinale i Wimbledon, kan møte lillesøster i finalen

Den amerikanske tennisveteranen Venus Williams (36) tok seg tirsdag til semifinalen i Wimbledon-turneringen. Der møter hun tyske Angelique Kerber.

Venus Williams (36) jubler etter en ny semifinale i Wimbledon-turneringen med seier over Jaroslava Sjvedova fra Kasakhstan i kvartfinalen tirsdag.

De amerikanske tennissøstrene Serena (34) og Venus (36) Williams er begge klar for semifinalen i Wimbledon-turneringen.

Serena Williams er klar for sin 10. semifinale på Wimbledon-gresset etter at hun slo Anastasia Pavljutsjenkova fra Russland med 6-4, 6-4. Serena Williams er tittelforsvarer og kan ta sin sjuende seier i Wimbledon. Hele tre ganger har hun slått storesøsteren (2002, 2003 og 2009). Nå kan det gå mot en ny søsterduell.

Williams og Pavljutsjenkova holdt sine server lenge, men verdenseneren avgjorde de viktige ballene. I semifinalen møter hun useedede Jelena Vesnina fra Russland. Hun slo Dominika Cibulkova fra Slovakia med 6-2, 6-2 i sin kvartfinale.

– Oh, wow, for en tøff dag

Den åttende seedede Venus Williams tok seg av Jaroslava Sjvedova fra Kasakhstan med 7-6 (7-5), 6-2. Kampen varte i en time og 42 minutter. Den amerikanske veteranen misbrukte sin første matchball, men utnyttet den andre muligheten hun fikk.

– Oh, wow, for en tøff dag på tennisbanen. Det så ut som hun skulle vinne tie breaket, men på en utrolig måte var det jeg som gikk seirende ut av første settet, sa Williams.

– Hun var virkelig på gang, men når du kan gå seirende av banen så er det drømmen. Jeg elsker å spille, og når du vinner kamper gjør det enda bedre.

– Du kan ikke forvente å oppleve de store øyeblikkene bestandig. Kanskje hvis du heter Serena Williams så skjer det ofte, men for Venus Williams så er dette en utrolig dag, sa 36-åringen.

Møter tyske Kerber

I torsdagens semifinale vener fjerdeseedede Angelique Kerber fra Tyskland. Hun tok seg til semifinale på Wimbledon-gresset ved å beseire Simona Halep fra Romania med 7-5, 7-6 (7-2).

Kerber hadde hellet på sin side da femteseedede Halep hadde mulighet til å redusere til 3-6 i tie breaket, men en heldig ball via nettet fintet ut den rumenske spilleren som slo ballen ut og ga Kerber flere matchballer. Den tyske spilleren utnyttet første mulighet.

– Det er flott å ha klart en semifinale, sa Kerber.

Les mer om

  1. Tennis