Vil lage vorspiel foran «Slaget om Nord-Norge»

Storm håper på 1500 tilskuere mot Bærum og åpner for å flytte kampen en time på grunn av TILs oppgjør mot Bodø/Glimt.

HØYEST OG BEST: Casiem Drummond scorer her mot Asker Aliens søndag. I alt ble det 14 poeng på amerikaneren. Til høyre er Runar Espejord som scoret to mål da TIL slo Viking 3-1 søndag kveld.

TROMSØHALLEN: – Å søke om å få flyttet kampen til kampstart 15.00 eller 15.30 er noe vi helt klart vurderer. Normalt sett har vi tenkt at man skal rekke begge oppgjør, selv med kampstart kl. 16, men vi ser at det kanskje kan bli litt tett, sier Storm-styreleder Kurt Figenschau til iTromsø.

Det er basketballforbundet som avgjør til syvende og sist.

– Det er fullt mulig å få flyttet kampen en time eller en halvtime, men det er forbundet som må godkjenne en eventuell søknad. Og vi må få en aksept fra bortelaget. Da Gimle var på besøk her forrige kamp, ble kampen flyttet en halvtime, sier Figenschau.

– Stor søndag

1. november blir nemlig litt av en sportssøndag i Tromsø. I tillegg til at Storm tar imot rivalen Bærum kl. 16.00 i Tromsøhallen, jakter TIL nye poeng i bunnstriden mot Bodø/Glimt på Alfheim to timer senere.

– Dette kommer til å bli en stor søndag, og hvis både vi og TIL kan få jobben «gjort» og vinne våre kamper, blir det en enda større sportssøndag. Etter vår kamp kommer jeg nok til å reise til Alfheim for å se TIL, sier en entusiastisk trener Kenneth Webb til iTromsø.

Amerikaneren ser gjerne at Storm-kampen flyttes en time tilbake – kl. 15.00. – Det er noe vi må få sett på, sier Webb.

Bikket 1.000 tilskuere

Storm har hatt meget gode tilskuertall på sine to første hjemmekamper. De offisielle tallene er 897 mot Gimle og 1.037 mot Asker Aliens.

– Det er fenomenalt. Det er elektrisk stemning i hallen, og det er ingen tvil om at Tromsø er basketballbyen i Norge, sier Webb.

Sesongkort inkluderes også i tilskuertallet.

– Vi har ikke solgt mer enn rett i underkant av 250 sesongkort, og av dem vet vi ikke hvor mange som er på kamp hver gang. Sesongkortene er den eneste feilmarginen vi har i publikumstallene, sier Kurt Figenschau.

Webb tror på enda flere tilskuere når Bærum kommer på besøk 1. november.

– Bærum har vært vår rival de siste årene, og jeg håper på 1.500 tilskuere når vi skal forsvare vårt «hjem», sier Webb.

Figenschau utelukker heller ikke 1.500 tilskuere.

– Det er kjempeartig og veldig artig at vi har hatt så bra tilskuertall. Vi har spilt mye bra basket, selv med et nykomponert lag og har masse lokale unggutter. Det gjør at interessen helt klart er til stede, sier Figenschau.

Kenneth Webb er meget godt fornøyd med fire seiere av fire mulige denne sesongen.

– Jeg vet ikke om jeg hadde forventet det før sesongen, med et nytt lang og ingen treningskamper. Det har vært en hyggelig overraskelse, sier Storm-treneren.