Sport

Makedonske klubber har ikke råd til å hente kontraktsløs Stegavik

Steffen Stegavik står fortsatt uten klubb kun to måneder før julaften, men flytter ikke for enhver pris.

KLUBBLØS: Steffen Stegavik har ikke fått seg noen ny klubb etter at han flyttet til Makedonia.
  • Christian S. Stendal

Midtbacken fra Trondheim har vært klubbløs siden sesongslutt. Da forlot han Elverum for å flytte sammen med konen Camilla Herrem til Skopje, etter at hun skrev under for Vardar.

Stegavik ønsket først og fremst å finne seg en toppklubb i byen. Verdensklasseklubben Vardar var aldri aktuell, mens bykollega Metalurg, som er en gjenganger i Mesterligaen, også har vist seg vanskelig å lande en avtale med.

— Jeg har trent med klubber, men de makedonske klubbene har ikke råd til å betale 3500 euro (drøyt 30000 kroner) for en internasjonal overgang, sier Stegavik selv til Adresseavisen.

Knappe 2500 euro skal fordeles mellom Det europeiske håndballforbundet (EHF) og forbundet spilleren hentes fra. I tillegg skal det makedonske forbundet ha rundt 1000 euro, forklarer trønderen.

Les også

  1. Stegavik kan havne i makedonsk mesterligaklubb

  2. Dommerduo klar for mesterligafinalen

Trengte fri

I sommer spilte Stegavik fotball for Strindheim i 2.— og 3. divisjon. Nå holder den tidligere landslagsspilleren seg i gang med trening med Skopje-klubben Tinex Prolet.

— Jeg trener bra, er skadefri og det er fint å bo sammen med Camilla. Det går supert, sier 32-åringen, som ikke akkurat har vært bortskjemt med å bo sammen med sin utkårede de siste årene.

— Jeg merker det har vært godt for kroppen med en pause og komme seg helt tilbake etter fotballen. Akkurat nå er livet helt fantastisk. Det har vært godt å ikke ha faste tider å forholde seg til, og heller gjøre det som er riktig for meg i trening, sier Stegavik.

Les også

Herrem til Makedonia i to år: - Etterpå skal jeg hjem

Åpen for å flytte

— Du legger ikke opp?

— Nei, ikke i utgangspunktet. Slik kroppen er nå tåler den mange flere år med håndball. Jeg kjenner at håndleddet og skulderen er tilbake på godt nivå, og da hadde det vært kjipt å legge opp.

I følge Stegavik er det slett ikke gitt at han blir boende i Skopje. Denne høsten tilbringer han delvis i Norge, og han sier han er åpen for det meste.

— Men jeg flytter ikke for enhver pris. Det må være noe skikkelig bra. Jeg vil ikke spille bare for å spille, sier han.

Les mer om

  1. Håndball