Sport

Henrik Ingebrigtsen har slitt med skade, sesongdebuterer 1. mai

Friidrettsstjernen er i full trening etter trøbbel med hamstringen.

Henrik og Filip Ingebrigtsen i innendørs-NM i mars.

Henrik Ingebrigtsen (25) har trøblet med hamstringsproblemer, men tar sikte på å sesongdebutere i Palo Alto i California 1. mai.

Der går Payton Jordan Invitational av stabelen på Stanford. Der skal også Filip Ingebrigtsen, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Sindre Buraas og Ingvill Måkestad Bovim delta.

— Filip skal løpe 1500 meter, men det er ennå ikke bestemt hvilken distanse Henrik skal løpe. Han har slitt med en senebetennelse i den ene hamstringen, men er i full trening, sier far og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB.

Henrik og broren Filip har trent i høyden i Flagstaff, Arizona i USA siden 3. april. De tre øvrige norske har vært samme sted siden 9. april.

— Selv om jeg snakker med Henrik flere ganger daglig, så vet jeg ikke helt hvordan det står til. Det finner vi ut av når jeg kommer bortover. Da bestemmer vi også hvilken distanse han skal løpe i Palo Alto.

LES OGSÅ:

Les også

  1. - Det er vi i Nordvest-Europa som er ulike frå resten av verda

  2. Jakob (15) en halv meter unna NM-gull for seniorer

Tatt hensyn

Ingebrigtsen debuterte i Palo Alto også i fjor. Da løp han den for ham uvante distansen 5000 meter og ble klokket inn på 13.27,10. — Da slet han med store pusteproblemer etter slimansamlinger i lungene. De samme pusteproblemene fikk han også på sisterunden i Bislett Games senere på sesongen. Pusteproblemene oppsto under det samme høydeoppholdet i Flagstaff sist år, så i år har vi gjort noen tiltak. Vi har sikret oss ekspertise der borte for å unngå det samme, sier Gjert Ingebrigtsen.

Hamar

Etter USA-turen er det bestemt at Henrik Ingebrigtsen skal delta på et stevne i Hamar 18. mai. Det er heller ikke bestemt hvilken distanse han løper da.

— Vi må se an det også litt.

Landslagssjef Ronny Nilsen sier til NTB at Ingvill Måkestad Bovim løper 1500 meter under Diamond League-stevnet i Shanghai 14. mai.

Der stiller ikke Henrik Ingebrigtsen.

— Det kommer for tidlig for oss. Den kan godt være at Henrik løper sitt første løp i årets Diamond League på Bislett 9. juni, men det er også et Diamond League-stevne i Roma 2. juni. Det kan godt være at han løper der. Det vet vi ikke ennå. Det viktigste for oss er mesterskap og OL i Rio de Janeiro, og så får vi se om andre stevner passer inn. Han må være i godt slag for å delta. I dette selskapet må man være klar og skjerpet, og det er det som avgjør hvor og hvor mange løp man deltar i. Slik er det bare i dette gamet, sier Ingebrigtsen. (©NTB)

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Henrik Ingebrigtsen