D-dag for Dragons i morgen

Fristen for å søke eliteserielisens for neste sesong går ut fredag kveld klokka 00.00.

OPTIMISTER: Både daglig leder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen (t.v.), og markedsmedarbeider Svein Skarpmo er optimister med tanke på å løse Storhamars økonomiske problemer.
  • Terje Midttun

HAMAR (HA): Innen den tid må Storhamar ha signaler på at de har et drivverdig konsept å basere neste sesong på. Klubben har bare tida og vegen på seg til å framskaffe et troverdig driftsgrunnlag. Som om ikke dette er nok, skal Skatt Øst ha det første avdraget på 500.000 kroner, som Dragons skylder i merverdiavgift og arbeidsgiveravgift, innen midten av mars.

— Vi må legge ved et svar til lisenssøknaden på hvordan vi skal løse våre økonomiske problemer og samtidig hvordan vi skal finansiere driften av klubben for neste år, sier daglig leder i Dragons, Erik Kristiansen.

Taus om løsninger

Ved siden av klubbens daglige leder, jobber revisorer og regnskapsfolk på spreng for å finne løsninger.

— Vi har jobbet med dette en stund fra klubbens side og jeg regner med å ha signaler på hvordan dette går i løpet av fredagen. I løpet av en uke må vi ha budsjettbetingelsene på plass, sier Erik Kristiansen.

Han vil ikke utdype hvilke signaler han venter på, hvilke løsninger det eventuelt kan være snakk om, eller i samarbeid med hvem, men forteller at hvis signalene er positive, de forespeilete avtalene går i boks og klubben samtidig tar seg til semifinaler i ishockeysluttspillet, vil framtida fortone seg atskillig lysere.

— Vi har en underbalanse på rundt 4,5 millioner kroner som vi, om alt lykkes, vil kunne få redusert betydelig, noe vi setter alt inn på å klare. Vi har to år igjen å gjøre det på, ifølge fristen vi fikk av Norges Ishockeyforbund for snart ett år siden. Da hadde vi tre år.

Som en følge av situasjonen klubben befinner seg, vil Dragons kutte alle kommende budsjettposter til beinet. Det vil ikke bli snakk om å anskaffe nye spillere med penger som går på bekostningen av budsjettpostene.

Ønsker seg Lillehammer

— Vi kan ikke kontraktsfeste noen før vi har penger. Slik vil det bli i minst to år til. Samtidig jobber vi med å få til en refinansiering av virksomheten for å få mer arbeidskapital, sier Kristiansen, som er optimist på klubbens vegne.

— Vi må være det når vi sannsynligvis vil møte Lillehammer eller Sparta i kvartfinalen. Vi har bare tapt én gang for hvert av de to lagene denne sesongen og stiller med mye selvtillit. Jeg skjønner det godt hvis Lillehammer ikke tør møte oss, sier Kristiansen.

Lørenskog i kveld

I kveld kommer Lørenskog på besøk i Hamar OL-Amfi. Storhamar stiller fullt mannskap. Martin Blakseth Huse gikk av mot Lillehammer, men er klar igjen mot Lørenskog.

Lørenskog kjemper også for lisensen for neste sesong.

Signert

To døgn før fristen går ut har Svein-Erik Edvartsen og Lørenskog signert lisenssøknaden.

– Ja, vi har full kontroll på den! svarer administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen på spørsmålet om alt er under kontroll rundt den første eliteserielisenssøknaden etter han ble ansatt i klubben 1. august i fjor.

Det har det mildt sagt ikke vært de foregående årene, skriver rb.no.

Romerikingene pådro seg i fjor som kjent 20 poengs trekk etter at søknaden ble levert nesten tre måneder for sent. Den saken ligger nå i rettssystemet, siden LIK bestrider forbundets rett til å ilegge poengstraff for dette..

Drar seg til

Det drar seg til i Get-ligaen. Bare ett poeng skiller Vålerenga og Stavanger Oilers i toppen før kveldens runde! Det er uhyre spennende i gullkampen tre serierunder før slutt. Vålerenga er bare ett poeng foran Stavanger Oilers. I kveld spiller Vålerenga borte mot Sparta, mens Oilers har bortekamp mot Rosenborg.

I neste runde skal Vålerenga spille mot Frisk Asker, mens Oilers møter Sparta. Kanskje faller ikke avgjørelsen før i siste serierunde når Vålerenga møter Stavanger Oilers på Jordal.

Kveldens matcher: Rosenborg-Stavanger Oilers, Sparta-Vålerenga, Storhamar-Lørenskog, Tønsberg-Stjernen, Lillehammer-Frisk Asker

Toppscorer

  • Toppscorer i GET-ligaen er Joakim Jensen fra Storhamar. Han har til nå scoret 31 ganger på 41 kamper, ifølge NorskHockey.
  • Flest målgivende pasninger i GET-ligaen har Morten Ask fra Vålerenga, han har assistert 46 scoringer på 41 kamper.
  • Flest målpoeng(mål+assist) i GET-ligaen har Kenny Corupe fra Lørenskog, canadieren har 60 målpoeng på 42 kamper.
  • Kurt Davis fra Stavanger Oilers har notert seg for 53 målpoeng fra sin backplass. Meget imponerende av amerikaneren.
  • Høyest redningsprosent av keeperne i GET-ligaen har Ruben Smith fra Stavanger med 93,3%.

FØLG STORHAMAR DRAGONS - LØRENSKOG HER: