Sport

Zuccarello: – Vi hadde mer enn nok sjanser

44 skudd på mål. Nesten en hel periode i overtall, men ingen mål. Konklusjonen er enkel: Norge trenger en avslutter!

Mats Zuccarellos comeback på landslaget hjalp ikke Norge til seier mot Danmark.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

MOSKVA: — Det er kult å spille for Norge, men det er ikke kult å tape. Dette var bare ikke godt nok, konkluderte Mats Zuccarello etter sitt VM-comeback.

Han gjorde mye bra, men heller ikke han gjorde det viktigste: score mål.

— Vi hadde sjanser nok, slo han lakonisk fast.

Det skal nesten ikke være mulig å spille nesten en hel periode i overtall uten å score, men det klarte altså Norge. Nå har det riktignok variert voldsomt i effektiviteten i overtall i de siste mesterskapene, men både i 2011 og 2012 var Norge tredje best i denne viktige delen av spillet.

— Slik ishockeysporten og VM er nå, må vi score i overtall – ellers blir dette en fryktelig tung turnering, sa Roy Johansen.

Les også

Vond VM-start for Norge: Nå handler alt om å overleve

Spøkelset nærmer seg

På forhånd sa han til Aftenposten at nedrykk er en reell mulighet i dette mesterskapet. Uhyret kom et par skritt nærmere etter tapet for Danmark.

— Jeg har aldri vært med på å skape så mange sjanser og ikke gjøre mål, sa Mathis Olimb. Selv spilte han en gnistrende kamp og var kanskje Norges aller beste.

— Vi var vel ikke giftig nok rundt deres mål. Samtidig synes jeg keeperen deres gjøre en fantastisk match. Jeg synes vi spiller bra, men det er målene som teller. Vi var ikke gode nok foran deres mål, understreket Olimb.

Den desperasjonen Roy Johansen maste om på forhånd var det danskene som viste, spesielt foran eget bur. Sebastian Dahm i buret storspilte, men de norske avslutningene var ikke av verdensklasse.

— Når det ikke blir mål på alle sjansene vi har, brer det seg en del stress utover i kampen, mente sjefen som enkelt konkluderte at avslutningene ikke var gode nok.

Les også

- Danskene er flinkere til å leke enn oss

— Vi må bare skyte mer og få folk inn foran mål slik at keeperen deres ikke ser, påpekte Mats Zuccarello som ikke var fornøyd med egen innsats.

— Det kan man bare ikke være når man taper kamper, sa han.

Fra kommentatorplass ble avtroppende Vålerenga-trener Espen ”Shampo” Knutsen mer og mer frustrert over spillet i overtall.

— Det går for mye rundt og rundt. jeg synes Zuccarello skal stå på vår høyreside og mate inn til Holøs som skal skyte. Og så må vi ha folk foran mål, slo Shampo fast.

Kniven på strupen

Resultatet medfører at Norge nå spiller med kniven på strupen i de neste kampene. Både mot Sveits søndag og Kasakhstan tirsdag.

De to lagene møttes også lørdag, og de nyopprykkede fra Kasakhstan vant etter straffeslag.

— De hadde vel ikke mer enn syv-åtte sjanser, men gjorde to mål og vant på straffer. De hadde den effektiviteten vi ikke hadde, fastslo Johansen.

Han overtok Norge i 2001 som en B-nasjon. Får han ikke strammet opp laget, spesielt i overtall, kan det hende han må levere fra seg et lag på samme nivå til arvtager Petter Thoresen.

— Mye kan ennå skje. Vi tenker ikke slik nå. Vi skal ta kamp for kamp, understreket Mats Zuccarello.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Mats Zuccarello