Sport

- Beste Oilers-troppen noensinne

Petter Thoresen venter store ting av denne sesongens Oilers-lag – og spesielt av sin nye back Nick Schaus.

NYKOMMERE: Patrik Bäärnheim (f.v.), Tommy Kristiansen, Mats Larsen Mostue og Daniel Rokseth er alle klare for sin første Oilers-sesong
  • Kristian Kvendseth Oftedal
    Aftenbladet

STAVANGER (Aftenbladet): Han har grunn til å smile, treneren som har sikret byen gullfest tre av de siste fire sesongene. Petter Thoresen vet hva som kreves for å vinne. Han vet hva som kjennetegner en god tropp. Han vet hvordan han skal takle presset fra omgivelsene.

— Dersom vi unngår skader, ser laget veldig sterkt ut. Det er nok den beste Oilers-troppen noensinne på papiret. Men alle vet jo at det ikke betyr all verden. Det handler om å prestere på isen. Men ting ser bra ut. Vi vant Ironman og har fått inn flere spennende nye spillere. I tillegg har de etablerte trent godt i sommer og tatt steg, sier Thoresen.

Spennende nykommere

På spørsmål om det er noen av nykommerne som ser spesielt spennende ut, svarer Oilers-treneren Nick Schaus. Den amerikanske backen har omfattende erfaring fra spill i AHL og ECHL, nivå to og tre i Nord-Amerika.

- Han har det meste og ser veldig spennende ut. Han er god til alt og kan tilføre oss mye i begge ender av isen. I tillegg har du en spiller som Tommy Kristiansen. Han er en herlig spillertype som jeg liker godt. Jean-Michel Daoust ser også ut som en solid signering. Det gjør egentlig alle de nye, sier Thoresen.

Han forklarer at Oilers i første omgang vil prøve Tommy Kristansen og Jean-Michel Daoust i rekke med amerikanske Dan Kissel – som imponerte voldsomt i sluttspillet forrige sesong. Sammen med Oilers' fryktede førsterekke, som i flere sesonger har bestått av Martin Strandfeldt, Juha-Pekka Loikas og Christian Dahl-Andersen, vil den nykomponerte andrerekken gi Oilers vesentlig mer bredde på scoringsfronten denne sesongen.

- I tillegg har du spillere som Eric Boisvert og Mathias Trettenes, som begge kommer til å produsere mange poeng. Det blir spennende å se hvordan de har utviklet seg siden forrige sesong.

Mye er nytt

Sammen med resten av Oilers, satte Petter Thoresen seg i går på flyet til Bled i Slovenia. Der skal de regjerende norske mesterne spille treningskamper mot franske Briancon, og Ljubljana og Jesenice, begge fra Slovenia. Den første spilles allerede i ettermiddag.

Etter oppholdet i Bled, går turen nesten umiddelbart videre til en ny turnering i Yverdon - Les Bains i Sveits. Oilers avslutter sesongoppkjøringen med tre treningskamper i Sverige i starten av september.

— Det er mye nytt denne høsten. Det er første gangen vi har sesongoppkjøringen i egen hall. Og det er første gangen vi bare møter utenlandske lag i treningskampene. Alt dette er spennende og viser at klubben er ambisiøs. Det er godt å se, sier Petter Thoresen.

Bra sesongkortsalg

Ishockeyen har for alvor festet grepet om Stavanger. Flyttingen til DNB Arena og forrige sesongs NM-gull har bare bidratt til å øke interessen rundt Oilers. Det viser igjen på sesongkortsalget.

- Vi nærmer oss 3000 solgte sesongkort. Vi vet ikke om vi klarer det, men vi håper å nå det tallet før seriestart, sier økonomisjef Kjetil Bøe.

Les også

  1. Smith blir ny Oilers-blogger i Aftenbladet

  2. Oilers med stortap i første kamp

  3. AHL-spiller klar for Oilers

  4. Stavanger Oilers doblet inntektene i ny arena

  5. Oilers vil vinne alt

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers