Sport

Oilers-treneren: - Misunnelsen er større enn sexdriften i dette landet

I løpet av finaleserien har Oilers fått kjenne på vreden og sjalusien som ofte møter et mesterlag.

- Misunnelsen er større enn sexdriften i dette landet, men det er ikke vårt problem. Vi er bare et lag som vinner, sier Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen.
 • Kristian Oftedal Kvendseth

— Misunnelsen er større enn sexdriften i dette landet, men det er ikke vårt problem. Vi er bare et lag som vinner, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

53-åringen står utenfor Oilers-garderoben i DNB Arena dagen etter at laget sikret seieren i den femte finalekampen mot Storhamar på dramatisk vis. Den lokale unggutten Mathias Trettenes ble helten for hjemmelaget. Dagen derpå var det imidlertid en kontroversiell hendelse etter kampslutt som skapte størst overskrifter i rikspressen.

Ingenting hadde smakt bedre for Oilers enn å stilne de mange kritikerne med et nytt gull. Akkurat som Christian Hanson gjorde mot Storhamar-fansen etter tirsdagens dramatiske 3-2-seier i DNB Arena.

Nok en gang hagler kritikken mot usportslige, usympatiske, ufine og usmakelige Oilers i sosiale medier. Tonen har endret seg drastisk fra den gangen Oilers var den friske og hardtsatsende lillebroren fra Stavanger som ingen på Østlandet tok helt på alvor. Med den nye storstuen på Tjensvoll ble Oilers etter hvert et forbilde og en foregangsklubb, men nå har de hockeyelskende østlendingene tydeligvis fått nok av rogalendingenes suksess.— I 2006 var ideene vi hadde innovative og friske. Nå er vi belærende og høye på oss selv. Det er bare sånn det er, beskriver Oilers-direktør Pål Higson.

Oilers mot røkla

— Vi føler at vi spiller mot røkla. Det er Oilers mot røkla. Altfor mange, inkludert media, fokuserer kun på våre feiltrinn, men er blinde for motstandernes feil og usportslige handlinger. Det irriterer meg, men det er noe vi bare må leve med. Vi er i finalen hvert år og opplever en eventyrlig suksess. Det kan nok være vanskelig å svelge, sier Petter Thoresen.

Med seier i torsdagens kamp foran et fullstappet Hamar OL-Amfi kan Oilers-spillerne løfte «byttå» for fjerde året på rad. Det vil være rekord i norsk hockeyhistorie. Stavanger-laget spiller sin sjuende finale totalt og sin sjette på rad, og under Petter Thoresens ledelse har laget vunnet 16 av 17 sluttspillserier.

Etter den tredje finalekampen havnet imidlertid alt fokuset på Josh Soares sitt «kutte strupen-tegn» mot en jublende Eirik Skadsdammen da Storhamar vant 3-0 i DNB Arena. Tirsdag var det Stian Høygård som havnet i søkelyset da han feiret 3-2-seieren i sudden death rett opp i ansiktet på Andrew Engelage. Storhamars målvakt svarte med å dytte spakhansken opp i Høygårds ansikt, og dermed brøt det ut masseslagsmål på isen i Stavanger.

— Vi registrerer jo at det ikke var feiringen til Skadsdammen som var problemet i den tredje finalekampen. Da gikk alt snakket i etterkant på reaksjonen til Josh Soares. Så ble det helt snudd på hodet i den femte finalen. Da var det plutselig feiringen til Stian Høygård som var problemet, ikke reaksjonen til Engelage. Det er jo litt merkelig. Balanse er viktig, spesielt fram de som lever av å formidle dette i media, påpeker Pål Higson.

Best under press

Oilers-trener Petter Thoresen medgir at Oilers ikke er feilfrie, og at provokasjonene i noen situasjoner kanskje har vært unødvendige sterke.

— Men vi bryr oss ikke. Vi er et fysisk, sterkt lag, og motstanderne våre begynner alltid å gråte når de møter oss annenhver dag i en best av sju-serie, sier Oilers-treneren.

Selv har han vært med på å ta 14 NM-gull som spiller og trener i Storhamar, Vålerenga og Oilers. Fire av dem har kommet som trener for Stavanger-laget. Nå jakter han sitt 15. totalt og det femte med Oilers.

— Jeg synes på mange måter vi var heldige som vant tirsdagens kamp. Storhamar skapte minst like mange og store sjanser som oss, og Ruben Smith sto på hodet i mål. Vi har en del enkle feil å rette opp før kamp seks, og jeg håper at vi spiller mye smartere på Hamar. Men det er dessverre vanskelig å vite hva laget leverer fra kamp til kamp, og de overrasker meg veldig ofte. Likevel har vi spesielt én viktig og fin egenskap; å holde hodet kaldt og avgjøre når vi er under press, sier Petter Thoresen.

Kamp seks

Stian Høygård er enig. Oilers har faktisk aldri tapt en sluttspillserie med den hardtkjempende angriperen på isen. Høygård har ingen planer om at årets finaleserie skal bli den første.

— Det føles godt å være i denne situasjonen. Nå vil vi avgjøre finalen som fort som mulig. Vi må være bedre både i forsvar og styrespill og takle den heksegryta som venter oss, sier Høygård til Aftenbladet.

Søndag sto 7000 hissige hamarsinger og buet på Oilers i Hamar OL-Amfi. Trykket blir ikke mindre torsdag. Nok en gang er kampen i fjøset utsolgt. Nok en gang har Oilers-spillerne gjort seg mektig upopulære på Hamar. I tillegg trenger hjemmelaget all den støtte de kan få. Med Storhamar-tap reiser nemlig Oilers hjem med "byttå" under armen. Det er en pokal svært få utenfor Rogaland unner dem.

— Vi er et godt lag som har vunnet mye. Det er naturlig at folk ønsker at andre skal slå oss. Det er mye følelser som oppstår i et sluttspill, og jeg tror egentlig det er veldig mange som unner oss et nytt NM-gull. Det er bare lettere å legge merke til dem som ikke gjør det, mener Høygård, vel vitende om at Oilers har ledet 3-2 i kamper 11 ganger tidligere i sluttspillsammenheng og avgjort samtlige serier til sin fordel i kamp seks.

Følg oss på Facebook og Twitter

 1. Les også

  - Hadde vært moro å avslutte med gull på Hamar

 2. Les også

  Oilers-helten Trettenes: - Mitt deiligste mål

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5