Sport

Til himmels med Sky

Dobbeltseier til Team Sky på siste etappe av Tour Down Under.

Jubel for Team Sky selv om det ikke var riktig mann som vant. Det gjorde hjemmefavoritten Chris Sutton.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Australske Chris Sutton kunne strekke armene i været etter å ha vunnet spurten på den siste etappen av Tour Down Under. Det var ikke Skys plan at Sutton skulle vinne, men deres toppspurter Greg Henderson måtte nøye seg med annenplassen.

Sammenlagtleder André Greipel hadde en kontrollert dag i feltet, ble nummer fem på etappen og sikret sin andre seier i sesongens første etapperitt. Han vant også for to år siden og var på vei mot nok en seier i fjor da han veltet og kravebeinet brakk.

Dette var Skys første seier i ProTour. Chris Henderson vant riktignok Down Under Cancer Classic forrige helg, men det rittet er ikke med i Pro Tour.

Sky-toget som skulle lede New Zealanderen Henderson til seier, fungerte helt perfekt til Sutton skulle overta som sistemann. Men da han ventet vel lenge med å spurte, mistet Henderson tålmodigheten.

— Jeg skjønte ikke helt hva Chris drev på med. Han ventet og ventet, og jeg følte at jeg måtte gjøre noe. Derfor svingte jeg ut i vinden, og alt ble bare tull. Heldigvis hadde jeg krefter nok til å runde tre-fire stykker og ta annenplassen. Men jeg er glad på hans vegne, og for at jeg kom meg på pallen samenlagt, sa Henderson. Han endte på tredjeplass i sammendraget bare slått av Greipel og spanjolen Luis Sanchez.

Lance Armstrong innledet sesongen med 25.-plass totalt. Han var et drøyt minutt etter vinneren.

Laget hans greide ikke å vinne noen etappe, og overbeviste heller ikke taktisk.