Sport

Hudd ferdig i Furuset

Furusets finske trener Nicklas Hudd er løst fra kontrakten.

  • Mari Waagaard Thomassen

Tirsdag kveld ble Furuset-spillerne informert om at trener Nicklas Hudd og assistenttrener Jussi Salo er ferdige i klubben. Tidligere Furuset-spiller Anders Skaslien, som denne sesongen har trent U19-laget, skal lede A-laget ut sesongen. — Det ligger ingen dramatikk i dette, sier styreleder i Furuset Ishockey, Stein Myhren, til Aftenposten.no. Han understreker at de finske trenerne har gjort en meget god jobb tross håpløse arbeidsforhold denne sesongen, og at trenerskiftet hadde skjedd allerede ved juletider hvis klubben ikke hadde vært fornøyd med Hudds innsats. - Hva synes Hudd om dette? - Jeg har ikke snakket med ham, men han synes nok ikke dette er en optimal situasjon nei. Men sånn er det.

Tenker fremover

Årsaken til at Hudd må pakke sakene sine når det kun gjenstår halvannen uke av sesongen, er i følge Myhren at Furuset nå har begynt å jobbe inn mot neste sesong. Furuset endte desidert sist i eliteserien, og har fått en heller dårlig start på kvalifiseringen. Etter braktap for begge førstedivisjonslagene (7-1 for Manglerud/Star og 6-2 for Kongsvinger) er det ikke særlig realistisk at Ulvene fra Groruddalen blir å finne i eliteserien fra høsten av. Myhren understreker også at groruddalsklubben ikke har gitt opp en plass i eliteserien ennå. - Vi kommer til å kjempe til siste slutt. Men resultatene så langt tilsier ikke at vi kommer til å beholde plassen, såpass ærlige må vi være, sier han.

Kjemper for plassen

Skaslien, som torsdag får sin debut som trener for et eliteserielag når Furuset møter Comet i den tredje kvalikkampen, har langt fra gitt opp håpet. Han gleder seg til å lede gamleklubben gjennom de fire siste kvalikkampene, og mener Furuset har alt å vinne. - Jeg har som målsetting at vi beholder plassen. Vi hadde en god trening i går med masse energi, og gutta er positive til meg og innstilt på å bli i Getligaen, sier han. Skaslien avviser at han er tiltenkt en trenerrolle på permanent basis, men sannsynligvis kommer han til å ha en funksjon i det sportslige apparatet.

Les mer om

  1. Ishockey