Sport

Coop Østerhus håper på Galta og Jensen

Coop Østerhus satser på å hevde seg både på enkeltetapper og i sammendraget under Tour des Fjords.

Morten Hegreberg er under Tour des Fjords sportsdirektør for Coop Østerhus. Han har store forhåpninger til rytterne. Sven Erik Bystrøm (t.v.) kjører for Alexander Kristoff under Tour des Fjords og Fredrik Galta er Coop Østerhus håp under rittet. Her er de to avbildet under fjorårets Nordsjøritt da de kjørte for samme lag.
  • Camilla Klovning

STAVANGER: — Dette er et høydepunkt for oss denne sesongen. Rittet er et av de høyeste rangerte i Norge og flere av rytterne kjører på hjemmebane. Vi har planlagt at rytterne skal nå toppformen i slutten av mai, sier sportsdirektør Morten Hegreberg.

Han trekker fram Fredrik Galta og August Jensen som lagets store håp. I tillegg holder han Håvard Blikra som en outsider, men 23-åringen slet med sykdom forrige uke og sto derfor over Tour of Norway.

Les også

Nå er det klart for fem dagers sykkelfest

Imponerte i Tour of Norway

Under Tour of Norway imponerte Galta stort. En 5.— og 2. plass på to av rittets etapper er mer enn godkjent for 22-åringen. I sammendraget havnet han på en råsterk 4. plass, mens lagkamerat Jensen var 19. beste rytter i rittet.

— I Tour des Fjords satser vi på både enkeltetapper og sammendraget. Normalt sett vil det bli vanskelig å hamle opp med Kristoff i en spurt, men vi kan bli med i brudd underveis. Rytterne våre må ikke undervurdere seg selv, de holder et høyere nivå enn hva de selv ofte tror, sier Hegreberg.

Han peker på første, fjerde og femte etappen som etapper der laget har mulighet til å hevde seg.

— På de etappene kan nok vi spille en rolle. Det er en liten fordel at rytterne kjenner løypene. I tillegg gir det et ekstra adrenalinkick å sykle på hjemmebane, sier Hegreberg.

Bystrøm på hjemmebane

Også Sven Erik Bystrøm får muligheten til å sykle tre etapper på hjemmebane i Tour des Fjords

Bystrøm er i utgangspunktet hjelperytter for Alexander Kristoff i rittet. Katjusja håper at spurteren skal kjempe om seier på hver etappe, men også ta sammenlagtseieren. Det har Bystrøm ingen problemer med.

— Det viktigste er laget. Jeg ser på det som førsteprioritet, og så kommer mine sjanser i annen rekke, sier Bystrøm til NTB.

Les også

  1. Dette er verdt å vite om 1. etappe i Tour des Fjords